Участь в конференції з нагоди 20-ї річниці заснування Словацького водного господарства

25 вересня 2017 року в м. Банська Штявниця, Словаччина делегація БУВР Тиси взяла участь в урочистому заході з нагоди святкування 20–ї річниці заснування державного Словацького водогосподарського підприємства.

Начальник БУВР Тиси В.Чіпак особисто привітав працівників галузі водного господарства Словаччини з цим ювілеєм, а також передав пам’ятну адресу від імені Голови Державного агентства водних ресурсів України, Уповноваженого Уряду України на прикордонних водах зі Словацькою Республікою І.Овчаренко.

На урочистій конференції В.Чіпак виступив з доповіддю «Українсько-словацьке співробітництво на прикордонних водах», в якій відмітив багаторічне і плідне співробітництво українських та словацьких водогосподарників у рамках Угоди між Урядом України та Урядом Словацької Республіки з питань водного господарства на прикордонних водах (Братислава, 1994 р.). Виконання Угоди дає можливість вирішувати весь комплекс водогосподарських та водоохоронних питань на прикордонних територіях обох країн в дусі добросусідства і взаєморозуміння, поєднання як спільних, так і національних інтересів кожної держави. Двостороннє співробітництво у зазначеній сфері між Україною та Словацькою Республікою, здійснюється за напрямками забезпечення протипаводкового захисту на прикордонних ділянках, співпраці в галузі гідрометеорології та збалансованого використання водних ресурсів, співпраці з питань охорони якості прикордонних вод та реалізації спільних міжнародних проектів.

Всі спільні досягнення були б неможливими без роботи фахових професіоналів, котрі заклали підвалини успішної співпраці. Тому, Українська Сторона високо цінує вклад перших керівників словацького водогосподарського підприємства в м. Банська Штавніца Душана Палко, Алеша Мазача, Маріана Супека, котрі проводили висококваліфіковану керівну роботу як на національному, так і міжнародному рівні.

Словацькі колеги були вдячні за теплі привітання і теж відмітили високий рівень взаєморозуміння і співробітництва на прикордонних водах з Україною.

486 переглядів