Оперативна інформація про водогосподарську обстановку та гідрологічний режим на річках Закарпатської області на 15:00 08 грудня 2010 р.

Оперативна інформація про водогосподарську обстановку та гідрологічний режим на річках Закарпатської області на 15:00 08 грудня 2010 р.

В зв’язку з подальшим погіршенням гідрометеорологічної ситуації продовженням дощів високої інтенсивності, подальшими підйомами рівнів та значним місцевим поверхневим стоком відбулися підтоплення частин дворогосподарств населених пунктів, заплавні сільгоспугіддя та частини заплавних автодоріг .

Працівниками міжрайонних управлінь водного господарства спільно з представниками органів місцевого самоврядування та підрозділів МНС проводять обстеження місць потенційного підтоплення місцевим стоком для подальшої організації локалізаційніх заходів та ліквідації підтоплень.

Виноградівський район

В с.В.Ком’яти аварійна бригада Виноградівського МУВГ (14 чоловік, 2 одиниці техніки) проводить укладку мішків з піском у понижених місцях правосторонньої дамби р.Боржава, а також установку пересувної насосної станції в с.Завадка. Нижче автодорожнього мосту Виноградів-Іршава, паводковими водами р.Боржава підтоплено частини 14 дворогосподарств лівобережної частини де нема водозахисної дамби. В с. Боржавське затоплено 7 га сільгоспугідь.

Відбувся перелив автодороги с.В.Комяти-с.Шаланки Виноградівського району по довжині 200 м, шаром 20-30 см. Рух зупинено, організовано об’їзд по іншому маршруту.

Міжгірський район

В с. Колочава в зв’язку з підняттям рівнів та значними швидкостями паводкових вод в потічку Гирсовець відбулася швидкоплинна ерозія берега біля загальноосвітньої школи. Проведено евакуація учнів та працівників школи. Підрозділом МНС ведеться спостереження, в разі необхідності буде проведена евакуація майна школи. В с.Майдан підтоплено дворогосподарства по вул. Верховинський №13,14 та Борканюка №92.

Мукачівський район

Працівниками Мукачівського МУВГ спільно із спеціалістами МНС Мукачівського району обстежена територія Кольчинської селищної ради. В результаті обстеження виявлено:

  • с. Кленовець, вул. Корятовича поверхневим місцевим стоком води підтоплено 5 дворогосподарств;
  • с. Кольчино, вул. Фредяшівська через перелив дамби в понижених місцях на р. Визниця підтоплено 8 дворогосподарств: по вул. Шелестівській підтоплено 12 дворогосподарств.

    По Воловецькому району в с. Н.Ворота місцевим стоком підтоплено 7 дворогосподарств

    В зв’язку з подальшим підйомом рівнів та формуванням максимума паводкової хвилі на річках Боржава та Латориця , перевищенням ІІІ ст. захисту – вода на заплаві

  • найближчим часом відбудеться перелив частин заплавних автодоріг паводковими водами р.Боржава на ділянках с.Сільце – с.Вільхівка Іршавського району, с.Заріччя Іршавського району – с.В.Комяти Виноградівського району,

    Ужгородський район

    Відбувся перелив автодороги с.Геївці-с.Тисянка Ужгородського району на 2 ділянках довжиною 10-15 м шаром 20 см. Рух зупинено, організовано об’ їзд по іншому маршруту.

    Відповідно до штормового попередження Закарпатського Гідрометцентру №75 від 08.12.2010 р.

    8-9 грудня на річках Закарпаття продовжиться розвиток чергової хвилі тало-дощового паводку з відновленням та подальшим підйомом рівнів води:

  • на притоках та Верхній Тисі ще на 0,5-1,3 м ( з виходом води на заплаву в районі м.Тячів, м.Хуст);
  • в нижній течії р.Боржави ще на 0,3-0,5 м зі збереженням небезпечних високих рівнів та підтопленням сільгоспугідь в Іршавському та Виноградівському районах, автодоріг Виноградово-Шаланки та Рогатин-Рахів, на ділянці с.Гребля – с.Вільхівка, житлових будинків в с.Великі Ком’яти Виноградівського району

    436 переглядів