Поточний ремонт постів системи АІВС-“Тиса”

Одним з напрямків діяльності БУВР Тиси є забезпечення надійності функціонування спільної українсько-угорської автоматизованої інформаційно-вимірювальної системи моніторингу паводкової ситуації АІВС – “Тиса”. Основними елементами системи є автоматизовані вимірювальні станції. Саме гідрологічні та метеорологічні  показники станцій використовуються для складання оперативних прогнозів.

Станції розташовані на берегах річок і піддаються несприятливим метеорологічним впливам, тому їх  відповідне утримання і належний стан прилеглої до них території  постійно  знаходяться під пильним наглядом водників. Саме ефективність даних станції була доведена не одноразово. Адже безперебійне та вчасне прогнозування метеорологічної ситуації дає змогу попередити  про загрозу місцеву владу та населення за 48 годин , що дозволяє вжити упереджувальні заходи.

На весні поточного року  спеціалістами відділу експлуатації АІВС – «Тиса» БУВР Тиси  разом з угорськими колегами Верхньо-Тисайської дирекції водних справ (Угорщина) було проведено плановий огляд автоматизованих станцій системи АІВС – «Тиса». Про що складено відповідні дефектні акти та визначено план робіт по кожній з оглянутих станцій.

Тож на даний момент Виноградівським міжрайонним управлінням водного господарства виконані роботи на трьох автоматизованих вимірювальних станціях.

А саме :    АВС “Довге” на р.Боржава с. Довге Іршавського району – заміна дощатого покриття та линолеуму; покраска споруди АІВС, водомірної рейки, перил та огорожі; штукатурка та покраска підпірної стінки.

АВС “Колочава” на р.Теребля-с.Колочава Міжгірського району- укладено 45 м3 негабариту та 22 м3 бутового каменю марки М400-600. Здійснено ремонт маршових сходів та перил, замінено частину підлоги та лінолеумне покриття всередині АВС. Також здійснено фарбування контейнеру, огорожі та інших металевих конструкцій, штукатурка та побілка фундаменту станції.

АВС “Ясіня” на р. Чорна Тиса -смт.Ясіня  Рахівського  району – заміна дощатого покриття та лнолеуму,фарбування фасаду споруди АІВС, перил та огорожі. Заміна сталевих труб для електропроводки.

АВС “Ділове”  в с.Ділове на р.Тиса Рахівського району – покраска перил, огорожі та споруди АІВС. Фарбування металевих поверхонь (металевої труби датчиків)

До кінця вересня планується закінчити ще три автоматизовані станції АВС “Ділове”  в с.Ділове на р.Тиса Рахівського району, АВС “Пилипець” на р.Репинка -с.Пилипець Міжгірського району, АВС “Репинне”  на р.Репинка-с.Репинне Міжгірського району.

Виноградівське МУВГ

 

614 переглядів