Завершення будівництва водогосподарського об’єкту на території Баранинської сільської ради Ужгородського району

Ужгородське міжрайонне управління водного господарства на замовлення Баранинської сільської ради уклало договір про виконання робіт згідно робочого проекту «Регулювання річки Това за межами населеного пункту на території Баранинської сільської ради Ужгородського району Закарпатської області».

Проектом було передбачено регулювання староріччя р. Това з метою створення запасу води для поливу сільськогосподарських культур на прилеглих земельних ділянках, забезпечення їх обводнення та поліпшення екологічного стану.

В комплексі робіт по розчистці староріччя та каналу К-1 було запроектовано розчистку від густого чагарника та дерев, розробку ґрунту по довжині 1957 п.м., улаштування водо регулюючих споруд з дерев’яними затворами шандорного типу – 2 шт. та трубчастого переїзду.0

Роботи виконувались працівниками Велико Добронської експлуатаційної  дільниці та Дільниці гірських річок з використанням засобів малої механізації: бульдозера CATHERPILLAR D-5, автомобілей МАЗ, КРАЗ, екскаватора Hitachi та косарка-амфібія TRUXOR DM 5000.

При влаштуванні трубчатих переїздів на ПК0+50 та ПК7+19,5, проводились роботи по розробці ґрунту  та  улаштування гравійно-піщаної основи для залізо-бетонного оголовку, демонтаж труб, улаштування дерев’яних шандорів та улаштування насипів переїздів та інші. Загальна вартість будівництва складала 1376,6 тис. грн.

Після завершення основних будівельних робіт та планування укосів було проведено посів трави.

Для здачі в експлуатацію побудованого об’єкту згідно робочого проекту «Регулювання річки Това за межами населеного пункту на території Баранинської сільської ради Ужгородського району Закарпатської області» була створена комісія в складі представників Ужгородского МУВГ, авторського і технічного нагляду та Баранинської сільської ради. Комісія оцінила, що запроектовані  роботи на об’єкті виконано в повному обсязі.

Тривалість будівництва складала 7,4 місяці. Будівництво об’єкту завершено у вересні 2017 року.

Ужгородське МУВГ

490 переглядів