У четвер, 13 жовтня, в смт. Великий Бичків Рахівського району урочисто здали в експлуатацію берегоукріплення та підпірну стінку на р.Тиса.

У четвер, 13 жовтня, в смт. Великий Бичків Рахівського району урочисто здали в експлуатацію берегоукріплення та підпірну стінку на р.Тиса. Участь у заходах взяли голова Держводгоспу України Василь Сташук, голова облдержадміністрації Олександр Ледида, голова Рахівської райдержадміністрації Дмитро Андріюк, громада селища.

Робочий проект розроблено відкритим акціонерним товариством “Укрводпроект”. Зводили берегоукріплення працівники “Виноградівської ПМК-78”. З минулого року ними було побудовано 416 метрів підпірної стінки, яку облаштовано кам’яним накидом, а також реконструйовано три водоскидні споруди. Загальна вартість будівництва – 9 мільйонів 200 тисяч гривень. Загалом в селищі вже побудовано і реконструйовано майже кілометр захисних дамб, більше кілометра берегоукріплень та одну гідроспоруду. Загальна вартість цих робіт становить 11 мільйонів 400 тисяч гривень. Фінансування всіх робіт здійснюється за рахунок коштів державного бюджету в рамках реалізації “Програми комплексного протипаводкового захисту в басейні р.Тиса в Закарпатській області на 2006-2015 роки”. Замовником робіт виступає ДП “Об’єднана дирекція будівництва водогосподарських об’єктів Закарпатської області”.

Про стан виконання робіт на об’єкті та в цілому по Закарпатській області доповідали начальник Закарпатського облводгоспу Володимир Чіпак та директор ДП “ОДБВО Закарпатської області” Ростислав Федів.

459 переглядів