Семінар-нарада головних інженерів та головних механіків міжрайонних управлінь водного господарства Закарпатської області

19 вересня 2017 року в конференц-залі Берегівського МУВГ під головуванням заступника начальника БУВР Тиси Плюща В.С. відбувся  семінар головних інженерів і головних механіків за участі представників  бухгалтерського і планово-економічних відділів  міжрайонних управлінь водного господарства БУВР Тиси.

Основна мета семінару – обговорення шляхів підвищення ефективності технічної експлуатації і використання автотранспортної  техніки  і механізмів.

У вступному слові Володимир Плющ наголосив, що для всіх управлінь  головною  ланкою є механізація, адже вся виробнича  діяльність  управлінь напряму пов’язана з механізацією і  важливим завданням, що стоїть перед управліннями, є утримання в робочому стані  машин і механізмів, завдяки  високому  професіоналізму  кваліфікованих  працівників та організаційним здібностям керівників. Цей семінар, в першу чергу, проводиться  для покращення співпраці на рівні інженерів та механіків.

Реалії нашого життя вказують на недостатність фінансування  водогосподарської галузі і наша задача  знаходити  шляхи для оновлення, ремонту та модернізації, а також експлуатації техніки, за рахунок  позитивного досвіду співпраці між управлінням та місцевими, сільськими радами, громадами.

Головний механік БУВР Тиси Міськов О.В.  у своєму виступі зазначив, що на даний час ефективність використання  техніки залишається невисокою. Важливою умовою використання  механізмів є правильна їх експлуатація (обстеження, технічне обслуговування і ремонт) та правильне зберігання. Багато механізмів перебувають в експлуатації більше 20 років і відповідно  збільшуються витрати на її експлуатацію, вона стає нерентабельною. Не менш важливим фактором є утримання  професіональних кадрів, забезпечення їх роботою і гідною заробітною платою. Ще одним   проблемним питанням є списання  старої нерентабельної техніки, так як  це суттєво впливає на  сумарне  пониження  показників  інших  механізмів. На даний  час проведення  процедури  списання  техніки призупинено, змінились вимоги і в подальшому  процедура списання  буде здійснюватись  відповідно  нових  розроблених положень.

Далі у своєму виступі начальник відділу експлуатації Фейер М.А.  наголосив, що основна увага  повинна бути  приділена  утриманню в належному  естетичному і робочому  стані  гідротехнічних споруд, особливу увагу слід звернути на підготовку до осінньо-зимового періоду згідно затвердженого  плану. Також розповів про виконання ремонтно-доглядових робіт на  міжгосподарській мережі, проведення очистки каналів, вирубку чагарнику, побілку та фарбування гідротехнічних споруд.

Головний енергетик БУВР Тиси Беляцкий О.О. коротко  охарактеризував роботу кожного  управління та можливі шляхи економії  коштів за рахунок використання енергозберігаючих технологій, використання багатотарифних лічильників та проведення вчасної повірки  приладів обліку, здійснення модернізації насосно-силового обладнання.

Головні інженери Ужгородського МУВГ Морський В.І та Виноградівського МУВГ Кедик Е.Е.  також поділились з присутніми своїм досвідом роботи в управлінні,  діяльністю диспетчерського центру, про організацію роботи машиністів насосних станцій, роботи  пусконалагоджувальної групи,  ефективність використання техніки.

Продовженням семінару  було проведення  практичних занять, під час яких  було  ознайомлено присутніх з умовами роботи  ремонтно-механічної майстерні, оглянуто майданчик для зберігання техніки та територію виробничої бази.

Берегівське МУВГ

635 переглядів