Участь у Міжнародній науково-практичній конференції
8-10 вересня 2010 року в Ужгороді під патронатом Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи та Президента України пройшла Міжнародна конференція “Сталий розвиток Карпат та інших гірських регіонів Європи”.

Участь у Міжнародній науково-практичній конференції

8-10 вересня 2010 року в Ужгороді під патронатом Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи та Президента України пройшла Міжнародна конференція “Сталий розвиток Карпат та інших гірських регіонів Європи”.

У роботі конференції взяли участь заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко та парламентарії України, Румунії, Угорщини, Словаччини, Чехії, голова Комітету з питань сталого розвитку Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи Гайя Доганоглу, інші члени Конгресу із країн Карпатського регіону, міністри України – Володимир Яцуба, Микола Шершун, керівники регіонів України та сусідніх держав, відомі учені, експерти, політичні і громадські діячі, представники дипломатичних установ – загалом представники 18 держав.

В рамках програми, після відкриття конференції учасники відвідали Закарпатський облводгосп, де Володимир Чіпак, начальник Закарпатського обласного виробничого управління по меліорації і водному господарству, ознайомив з діяльністю організації в доповіді “Сиcтема протипаводкового захисту в басейні річки Тиса”. Крім цього, під час роботи конференції питання галузі були представлені учасникам першим заступником голови Державного комітету по водному господарству України Михайлом Яцюком в доповіді “Про комплексний підхід до вирішення протипаводкового захисту в Карпатському регіоні” та начальником Закарпатського облводгоспу в доповідях “Розвиток Берегівської транскордонної польдерної системи в басейні річки Тиса” і “Транскордонне співробітництво по захисту басейну річки Тиса від паводків”. Також діяльність облводгоспу була представлена на виставкових стендах конференції.

По завершенні секційних засідань учасники конференції підбили підсумки своєї роботи впродовж двох днів і приступили до прийняття резолютивних документів. З урахуванням зауважень та пропозицій до проектів Резолюцій та Декларації Міжнародної конференції, які були висловлені в процесі секційних засідань, документи одноголосно ухвалили. Завдяки ним передбачається досягти нових домовленостей між урядами, відомствами та регіонами країн Карпатського регіону з питань сталого розвитку гірських територій, підготовка міжнародних проектів та програм щодо забезпечення розбудови гірських територій і попередження катастроф, що сприятиме консолідації зусиль на місцевому, регіональному, державному та міжнародному рівнях у комплексному вирішенні екологічних і соціально-економічних проблем гірських регіонів України та інших держав Європи.

452 переглядів