Розбирання заторів з дерево-чагарникової рослинності на річці Латориця в с.Великі Лучки Мукачівського район

Для забезпечення належного утримання і працездатності міжгосподарських водогосподарських об’єктів, підготовки їх до роботи в осінньо-зимовий період, відповідно до плану виконання ремонтно-доглядових робіт на міжгосподарській меліоративній мережі на 2017 рік працівниками управління проводиться обстеження та спостереження за станом річок, каналів в зоні діяльності з метою недопущення можливих заторів, накопичення криги, підтоплення та затоплення сільськогосподарських угідь при проходженні осінньо-зимового паводку та весняної повені.
Працівниками Мукачівської дільниці та дільниці гірських річок 07 вересня було проведено розчистку таких місць заторів з дерево-чагарникової рослинності та сміття на річці Латориця біля правобережної дамби в с.Велиці Лучки Мукачівського району від автодорожнього мосту вниз по течії із застосуванням плавзасобу лодки Прогрес 2М, так як ширина річки становить біля 15-17 м, що унеможливлює розбір затору з берегів. При виконанні робіт було зібрано 2,5 м3 сміття (ПЕТ-пляшки).
Перед початком робіт був проведений цільовий інструктаж, виданий наряд-допуск для виконання робіт з підвищеною небезпекою.

Також проводилися роботи по розборці затору (греблі) з дерево-чагарникової рослинності на каналі Полуй в с.Жуково, він був створений штучно бобрами, які перебувають в цій місцевості.

Мукачівське МУВГ

590 переглядів