Біологічне кріплення лівого берега р. Ріка у с.Нижній Бистрий, Хустського району

Після проходження паводків попередніх років та особливо паводку та льодоходу 3-6 лютого поточного року пройшло зміщення водного потоку вліво і як наслідок збільшення гідравлічного навантаження на лівий берег р. Ріка. Це призвело до розмиву корінного берегу та частини гравійної автодороги, по довжині 100 м, яка проходить вздовж берегової лінії. Розмив вказаної дороги призвів до розриву транспортного сполучення мешканців урочища «Берег» ( 40 дворогосподарств) з центром села Н. Бистрий.
Виноградівським міжрайонним управлінням водного господарства було укладено договір на 101 тис. грн. з ТОВ “АКВАНОВА ДЕВЕЛОПМЕНТ”, для виконання першочергових аварійно-невідкладних робіт по відновленню зруйнованої берегової лінії внаслідок негативного впливу вод, біологічним кріпленням, в с.Нижній Бистрий урочище “Берег”.
Попередньо управлінням було виконано роботи з влаштування прокопу та влаштування тимчасової перемички для відведення поверхневого стоку р.Ріка в правий бік. Підготовчі роботи проводились за кошти Нижньобистрянської сільської ради. Тож після закінчення вище сказаних робіт було розпочато встановлення біологічного кріплення. Тобто була проведена заготівля вербового хмизу (для хмизового тюфяка), виготовлення тюфяків, укріплення кам’яним накидом плетених кліток вручну.

Роботи по даному об’єкту закінченні в повному обсязі. В роботі було задіяно навантажувач JCB – 4 CX, вантажний автомобіль-самоскид – КАМАЗ для перевезення хмизу та каменю, автомобіль ГАЗ для перевезення працівників управління.

Виноградівське МУВГ

611 переглядів