Посилений контроль за якістю води в централізованих питних водозаборах та меліоративних каналах

Посилений контроль за якістю води в централізованих питних водозаборах та меліоративних каналах

У зв’язку з аномально високими середньодобовими температурами повітря по Закарпатській області протягом серпня 2010 р., на виконання доручення Держводгоспу №3727/9/11-10 від 09.08.2010 р., Закарпатський облводгосп здійснював посилений контроль за якістю води в централізованих питних водозаборах, які входять до “Програми державного моніторингу довкілля у частині контролю якості поверхневих вод за радіологічними та гідрохімічними показниками по Закарпатській області”.

За показниками загально-санітарного аналізу якість води в питних водозаборах поверхневих вод відповідала Санітарним правилам і Нормам (Сан-ПіН 4630-88). Вміст важких металів та специфічних показників не перевищував гранично-допустимих значень.

З метою попередження небажаних процесів замору риби в меліоративних каналах в меженний період лабораторією Закарпатського облводгоспу проводився посилений моніторинг води в меліоративних каналах на вміст розчиненого кисню у воді.

Незважаючи на кліматичні умови: високу температуру повітря та води, низьку водність меліоративних каналів, Закарпатським облводгоспом завдяки злагодженим управлінським діям вдалось не допустити замору водних живих організмів в меліоративних каналах.

Підготували інформацію: Сеник, Осійський

441 переглядів