Школярі вчаться охороняти водні ресурси

В липні в рамках програми Добросусідства Угорщина-Словаччина-Україна проекту “Розвиток Берегівської транскордонної польдерної системи в басейні р. Тиса”, Закарпатським обласним виробничим управлінням по меліорації і водному господарству передано шкільне приладдя для учнів ЗОШ 1-3 ступенів с. Червоне і с. Кам’яниця Ужгородського району.

Шкільне приладдя передано школам в рамках Угоди про співпрацю в сфері захисту довкілля між Закарпатським обласним виробничим управлінням по меліорації і водному господарству та Відділом освіти та у справах національностей Ужгородської РДА.

Як вже раніше повідомлялося, в рамках виконання проекту було закуплено і передано школам дві мобільні лабораторії для поведення громадського моніторингу якості води.

Головний спеціаліст-хімік лабораторії моніторингу вод та ґрунтів Закарпатського облводгоспу Сеник Любов від імені керівництва облводгоспу нагородила найбільш активних учнів школи, котрі приймали участь в навчальних тренінгах, виявленні несанкціонованих сміттєзвалищ в околицях с.Червоне, дослідженнях біоіндикаційним та хімічним методом якості води місцевих водойм.

1 043 переглядів