Відзначення Дня Прапора та Дня Незалежності України працівниками БУВР Тиси та міжрайонних управлінь

Одним із найважливіших елементів процесу становлення державності будь-якої країни є визначення національної символіки як невід’ємної ознаки незалежності. Кожний народ, маючи свою історію, має і свої історичні святині – герб, прапор, гімн.

23 серпня 2004 року Президент України підписав Указ «Про День Державного Прапора України». Цим Указом «на вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів України» встановлено в Україні нове свято – День Державного Прапора України, який щорічно відзначається 23 серпня. Державний прапор є національним символом нашої держави.

Працівники Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса взяли участь в урочистих заходах до Дня Державного Прапора та Незалежності України, що відбулися в Ужгороді 23 серпня 2017 року. Зокрема, о 12 годині на площі Народній відбулося покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку, в ході якого Заслужений академічний Закарпатський народний хор виконав «Молитву за Україну». Після покладання квітів колона з розгорнутим 100-метровим синьо-жовтим прапором вирушила з площі Народної до пам’ятника Августину Волошину на набережній Незалежності, а потім на площу Театральну й об’єднала розгорнутим прапором береги Ужа через Пішохідний міст.

Об’єднання 100 м. розгорнутим прапором берегів Ужа через Пішохідний міст

Урочисті заходи до Дня Прапора на площі Народній

Також  працівники БУВР Тиси взяли участь у вшануванні пам’яті героїв та урочистому концерті, що відбувся 23 серпня 2017 року після 14-ї години в Обласному академічному музично-драматичному театрі, а також в «Молитві за Україну», виконаній  заслуженим академічним Закарпатським народним хором на площі Народній о 6-й годині ранку 24 серпня 2017 року.

В переддень святкування Дня Державного прапора встановлено прапор на адмінбудівлях БУВР Тиси та міжрайонних управлінь.

23 серпня 2017 року в святкових заходах до Дня Державного Прапора України та 26 річниці Незалежності України на Мукачівщині взяли участь керівники району, голови селищ та сіл, учасники АТО, ветерани, очільники державних установ та відомств, громадськість. До урочистостей традиційно приєднались і працівники Мукачівського міжрайонного упраління водного господарства, взяв участь у заходах заступник начальника управління Плева В.Р. Урочисті події відбувались в угорськомовному селі Дерцен Мукачівського району Закарпатської області, де відбудось урочисте підняття українського стягу – державного прапору України.

Фото з заходів у с.Дерцен Мукачівського району

Ужгородське міжрайонне управління водного господарства до відзначення Дня Незалежності України провело наступні заходи:

Начальник Ужгородського МУВГ провів урочисті збори з нагоди святкування Дня Незалежності та України та привітав усіх працівників управління, побажав миру і добробуту державі та її народу. Оновлено держані прапори та забезпечено святкове оформлення будівлі управління та підвідомчих дільниць: Великодобронської та Дільниці гірських річок.

Головним інженером Ужгородського МУВГ Морським В.І. була проведена зустріч з дітьми працівників управління, де вони в малюнках висловили своє бачення Незалежності України.

Висловлення дітьми в малюнках свого бачення Незалежності України

А також працівники управління прийняли участь в культурно-масових заходах, які проводились з нагоди святкування 23 серпня в м.Ужгород.

Працівники Берегівського міжрайонного управління водного господарства взяли участь в урочистій церемонії підняття Державного Прапора України, що відбулася 23 серпня біля Берегівської райдержадміністрації. На святі були присутні керівники райдержадміністрації, районної та міської ради, правоохоронних органів, колективи установ та організацій району, громадськість. З вітаннями з нагоди Дня Державного Прапору та Дня Незалежності України звернулися голова райдержадміністрації Іштван Петрушка та міський голова Берегова – Золтан Бабяк. Святкування завершилися покладанням квітів до пам’ятника Тараса Шевченка.

День Прапора біля Берегівської райдержадміністрації

24 серпня на центральній площі м.Берегово, біля Будинку культури відбулися урочисті заходи з нагоди святкування 26 річниці Дня незалежності України. Після проведення молебеню біля пам’ятника Героям Небесної сотні, відбулося вручення відзнак Президента України Захисникам Вітчизни за участь у анти терористичній операції та виступи керівників громадських організацій, активістів. І на завершення заходу відбулося покладання вінків та запалення свічок біля пам’ятника Героям Небесної сотні.

819 переглядів