21 червня в Закарпатському облводгоспі була проведена екскурсія студентів географічного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Екскурсія була розпочата в конференц-залі облводгоспу вступними словами начальника відділу водних ресурсів Едуарда Осійського та заступника начальника Закарпатського обласного центру з гідрометеорології Василя Миколайовича Манівчука. З водогосподарським комплексом області та основними напрямками роботи Закарпатського облводгоспу присутніх ознайомив начальник відділу водних ресурсів Едуард Йосипович Осійський. Завідувач лабораторії моніторингу вод та ґрунтів Закарпатського облводгоспу Іван Іванович Монич у своїй розповіді висвітлив основні аспекти проведення моніторингу поверхневих вод в басейні річки Тиса звернувши, також, увагу на проблеми забруднення та засмічення водотоків області. Заступник начальника відділу експлуатації АІВС-“Тиса” Михайло Висильович Шерегій розповів слухачам про роботу автоматизованої інформаційно-вимірювальної системи моніторингу паводкової ситуації. Про принципи роботи з основними геодезичними приладами та витратоміра марки “Доплер” студентам розповів провідний геодезист лабораторії моніторингу вод та ґрунтів Закарпатського облводгоспу Микола Тимофійович Когут.

Слухачів також було ознайомлено з роботою Кризового центру облводгоспу та диспетчерської служби.

У рамках проведення екскурсії було також організовано поїздку на гідрометеорологічний пост і пост спостереження за забрудненням атмосферного повітря в м. Ужгород.

Іван Монич

Лабораторія ОВГ

462 переглядів