Візит делегації Представництва Європейського Союзу до Закарпатського облводгоспу

4 червня 2010 року відбувся візит делегації Представництва Європейського Союзу в Закарпаття з метою ознайомлення із досвідом впровадження міжнародних проектів ЄС, зокрема Посол, Голова Представництва Європейського Союзу в Україні п. Жозе Мануель Пінту Тейшейра та інші високоповажні гості відвідали Закарпатський облводгосп.

Начальник облводгоспу Володимир Чіпак інформував гостей про водогосподарський комплекс області та діяльність управління водного господарства. Менеджери проектів Марина Скраль і Світлана Ребрик розповіли гостям про реалізацію п’яти проектів програм транскордонного співробітництва Європейської Комісії, що впроваджувалися облводгоспом за період від 2005 по 2010 роки:

  • проект Програми CBC SPF ТАСІS “Підвищення готовності регіональних організацій, пов’язаних з протипаводковим захистом в регіоні Берег” (2005 – 2006);
  • проект Програми INTERREG III A TACIS “Розробка українсько-угорських комплексних планів протипаводкового захисту, розвитку водного господарства та оновлення заплавних територій в регіоні Берег і басейні р. Боржава” (2007 – 2008);
  • проект Програми Добросусідства Угорщина – Словаччина – Україна “Розвиток Берегівської транскордонної польдерної системи в басейні р. Тиса” (2008 – 2010);
  • проект Програми INTERREG III B CADSES “Покращення системи управління паводками (МOSES)” (2007 – 2008);
  • проект Програми Сусідства Румунія – Україна “Покращення протипаводкового захисту та оздоровлення екологічної ситуації на українсько-румунській прикордонній ділянці р. Тиса” (2008 – 2010).

Користуючись нагодою, Володимир Чіпак подякував представникам Європейського Союзу за значну підтримку у вирішенні проблем забезпечення протипаводкового захисту у спільному басейні р. Тиса.

Голова делегації п. Жозе Мануель Пінту Тейшейра відмітив цілісний підхід до вирішення проблем управління паводками та ефективність використання європейської допомоги у Закарпатському регіоні.

403 переглядів