Оперативна інформація про водогосподарську обстановку та гідрологічний режим на річках Закарпатської області на 05 червня 2010 р. на 08-00год.

Оперативна інформація про водогосподарську обстановку та гідрологічний режим на річках Закарпатської області на 05 червня 2010 р. на 08-00год.

Згідно даних АІВС ТИСА на 8 годину опади практично припинились, за манулу добу випало до 5-10 мм . На всіх ріках спостерігається зниження рівнів до -30-95 см. Прибуття паводкової води відбуваеться у низинній частині р.Латориця та її низинних приток на ділянці Мукачево – Чоп (до +30 см)- вода на заплаві у міждамбовому просторі . Рівень р.Латориця в м.Чоп досяг відмітки 692(+36 см) ІІІ ступінь захисту . ( історичний максимальний 750 см над 0 поста)

Роботи сконцентровані по пропуску паводків на державних гідротехнічних спорудах, одночасно з цим надається допомога місцевим органам влади по відводу води з підтоплених територій

На аварійних роботах по ліквідації наслідків підтоплень місцевим стоком та для забезпечення безаварійного пропуску зливового паводку підрозділами Закарпатського облводгоспу спільно з місцевим населенням проводились протипаводкові заходи, задіяні 9 одиниць мобільного насосно-силового обладнання, 29 одиниць спецтехніки, необхідний аварійний запас матеріалів та інвентарю. В організації пропуску паводку задіяні 370 працівників водогосподарських організацій :.

Працює 21 насосна станція Латорицької та Берегівської осушної системи, за добу перекачано 3,95 млн.м3., (з 16.05.2010р. перекачано 45,25млн м3 , всього з початку весняного паводку перекачано 92,23 млн.м3). 12 насосних станцій будуть поступово включені до роботи при досягненні відповідного режиму рівнів. Всього роботу насосних станцій забезпечують посиленні бригади машиністів, наладчиків та робочих до 120 чоловік.

Завершено роботи по захисту від підтоплення НС 5 в с.Геївці зведено тимчасову захисну споруду (обвалування) з мішків з піском, працювала аварійна бригада Ужгородського МУВГ 16 чол. , та 2 одиниці спецтехніки, 2 пересувні насосні станції СНП. На НС №23 ЛОС завершено тампонаж шлюза, працювало 10 чол. аварійної бригади та 2 одиниці спецтехніки.

Водосховища системи Чорний Мочар повністю заповнені тут утримується максимально можливий об’єм паводкового стоку, що становить 22,53 млн.м 3. Прибуття води за добу склало+13+26 см., під ранок прибуття води уповільнилось до +2 см за ніч. На водосховищах у с.Форнош та Пістрялово проведено посилення, захист від розмиву та переливу гребеня греблі плівкою ПВХ та мішками з піском працювало 12 чоловік аварійної бригади та 4 одиниці спецтехніки. Переливу гребель водосховищ не відбулося, фільтрація попереджена. За греблями ведеться спостереження тут чергує аварійна бригада з необхідним аварійним запасом матеріалів та технікою.

Мукачівський район

На ділянці автодороги Кіїв – Чоп вночі відбулися переливи довжиною 30м та 60 м паводковими водами р.Стара, в районі с. Червенево та Зняцево силами аварійних бригад Мукачівського МУВГ протягом ночі та ранком проводяться роботи по водовідведенню та локалізації переливів обвалуванням узбіччя дороги мішками з піском пряцює 4 аварійні бригади 23 чоловік, 9 одиниці техніки, укладено 22 м3 обвалування, відкачку води проводять 2 пересувні насосні станції та 2 мотопомпи HONDA.

В с.Ракошино Мукачівського району протягом ночі продовжвалась робота по ліквідації підтоплення аварійною бригадою Мукачівського МУВГ 5 чоловік, задіяно 3 одиниці спецтехніки, 2 пересувні насосні станції.

На ліквідації підтоплень в с. Кайданово Мукачівського району була задіяна пожежна мотопомпа, 5 членів аварійної бригади, 1 автомашина, 1 екскаватор;

В с. Бенедиківці Мукачівського району по відкачці води з території дворогосподарств та лікарні протягом ночі працювали 2 пересувні насосні станції, мотопомпа “Хонда”, 6 членів аварійної бригади, 1 екскаватор, 1 автомашина Мукачівського МУВГ.

Проведено посилення правобережного обвалування каналу “Полуй” в с.Ракошино, в с. Жуково Мукачівського району проведено попередження переливу автодороги місцевого значення, задіяно 10 чол аваріної бригади, 2 одиниці спецтехніки.

Ужгородський район

В с.Середне Ужгородського району для припинення підтоплення закінчено обвалування берегів р.Веля валами з мішків з піском укладено 1000 шт, 20м3 роботи проводила аварійна бригада Ужгородського МУВГ 16 чол та 2 одиниці спецтехніки.

Виноградівський район

В с. В. Ком’яти (р. Боржава) площа підтоплень с/г угідь становить 150 га., працює пересувна насосна станція, перекачано 5,2 тис. м3 води;

в м. Виноградів, р. Сальва в районі вул. Герцена затампоновано водовипуск, підтоплень дворогосподарств нема. Працювало 10 чол аварійної бригади Виноградівського МУВГ 2 одиниці техніки

04.06.2010 року невідомі особи, приховано, порушили відновлені ділянки правосторонньої водозахисної дамби р.Боржава в районі с.Боржавське. В даний час ведеться спостереження за гідрологічним режимом на даній території, роботи проводити не має можливості, відсутність під’їзду. Площа підтоплень с/г угідь становить 130 га.

Берегівський район

В с.Нове Село Берегівського району проводилися роботи по попередженню підтоплення водами к-лу Роман-Потік, проведено обвалування мішками з піском укладено500 мішків, працювало 10 чол . аварійної бригади та 2 автомашини Берегівського МУВГ

Проводиться відкачка внутрішніх вод в с.Батєво вул.Залізнична мотопомпою HONDA, працює 15 чол.аваріної бригади та 3 одиниці спецтехніки

В рамках діючих Угод про співробітництво на прикордонних водах диспетчерська служба проводить систематичний обмін інформацією з водним господарством Словаччини , Угорщини та Румунії .

Про надзвичайні ситуації підчас повені та вжиті заходи, Закарпатський облводгосп буде доповідати Кризовому Центру та в обласну комісію з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, відповідно до діючих положень.

Начальник Закарпатського облводгоспу

В.П.Чіпак

395 переглядів