Протиерозійні заходи для захисту правого берега річки Дусинка в районі мостового переходу по вул.Миру-Садова в с.Дусино Свалявського району

Після  проходження  льодоходу  2-5 лютого 2017 року та значного піднятті рівня води у р.Дусинка поглибилась берегова ерозія правого берега   р.Дусинка  протяжністю 20 м.п., що призвело  до  підмиву дороги та пошкодженню опори мостового переходу, який сполучає вулицю Миру з вулицею Садова.

В березні місяці із залученням працівників Мукачівського управління, Дусинської сільської ради, депутатів Дусинської районної ради та спеціалістів Сваліявської райдержадміністрації було проведено обстеження зруйнованої ділянки берега та русла річки Дусинка.

В ході обстеження комісією було рекомендовано для запобігання подальшого поглиблення берегової ерозії, више мостового переходу виконати габіонне кріплення правого берегу довжиною 13 м.п,  з встановленням габіонів, для запобігання підмиву дороги та руйнування мостового переходу виконати роботи по улаштуванню кам’яного мостіння на цементному розчині з засипкою пазух габіонного кріплення.

Мукачівське МУВГ після підготування кошторисної документації в травні місяці заключило договір з Дусинською сільською радою  на виконання підрядних робіт по об’єкту: «Протиерозійні заходи для захисту правого берега річки Дусинка в районі мостового переходу по вул. Миру – вул. Садова (біля автобусної зупинки) в с. Дусино Свалявського району» на суму 98, 011 тис.грн.

Виконані наступні види робіт:

–  габіонне кріплення правого берегу довжиною 13 м.п,  з установлення габіонів під воду розміром 2,0х1,0х0,5 м – 14 м3 габінної кладки;

– встановлення габіонів на сушу розміром 1,0х1,0х1,0 м – 28 м3 габіонної кладки;

– роботи по влаштуванню кам’яного мостіння на цементному розчині з засипкою пазух габіонного кріплення.

Для виконання робіт була залучена наступна техніка управління екскаватор Hitachi ZX-120, автомобіль КрАЗ – 65055 з  трейлером для перевезення механізму та матеріалів.

Роботи по захисту правого берега річки Дусинка проводились протягом червня-липня  та завершені в повному обсязі

Мукачівське МУВГ

 

 

610 переглядів