Семінар щодо залучення громадськості до підготовки міжнародного Плану управління басейном р.Тиса

26-28 червня в м.Солнок, Угорщина, в рамках впровадження проекту JOINTISZA «Посилення співробітництва між плануванням управління річковим басейном і попередженням паводкового ризику задля покращення стану водних ресурсів басейну р.Тиса» відбулося засідання Наглядового комітету та семінар-тренінг «Підготовка експертів з планування», в якому взяла участь делегація БУВР Тиси в якості Асоційованого партнера проекту.

Під час засідання Наглядового комітету розглядалися досягнуті результати впровадження проекту, підготовка звітних документів та планування заходів проекту.

На семінарі-тренінгу були представлені основи ефективного залучення громадськості до процесу прийняття рішень у сфері водного господарства, методологія, інструменти та засоби, проводилися навчальні вправи.

Цільову аудиторію семінару склали експерти з п’яти країн тисайського басейну, які в майбутньому будуть реалізовувати інтегрований План управління басейном р.Тиса і будуть займатися залученням зацікавлених сторін до цього процесу, як цього вимагають директиви Європейського Союзу у сфері водної політики.

Довідково.

Проект JOINTISZA «Посилення співробітництва між плануванням управління річковим басейном і попередженням паводкового ризику задля покращення стану водних ресурсів басейну р.Тиса» стартував у січні 2017 року. До впровадження проекту залучені 5 країн Тисайського басейну, 17 партнерських організацій, з яких Україну представляють як Асоційовані партнери Державне Агентство водних ресурсів України і Басейнове управління водних ресурсів р.Тиса.

Проект фокусується на взаємодії двох ключових аспектів – управління річковим басейном і протипаводковий захист, беручи до уваги відповідні зацікавлені організації, які відіграють основну роль у процесі планування управління річковим басейном Тиси. Головна мета проекту – покращити надалі інтеграцію заходів з управління водним господарством і попередження паводкового ризику в наступному циклі Плану управління річковим басейном, згідно відповідного законодавства ЄС. Проект втілюється спільними зусиллями п’яти країн (Україна, Словаччина, Угорщина, Румунія, Сербія), що поділяють басейн р.Тиса. Основним результатом проекту буде спільний транснаціональний стратегічний документ, в якому будуть окреслені заходи для посилення гармонізації відповідних національних відносин, в результаті чого буде розроблено оновлений Інтегрований План управління басейном р.Тиса.

Тривалість проекту – 30 місяців, до 1 липня 2019 року.

Проект фінансується Європейським Союзом.

 

 

388 переглядів