Відкачування внутрішніх вод в с.Бадів Берегівського району

В результаті танення снігу та послідуючих інтенсивних опадів, значна територія Свободянської сільської Ради, зокрема с.Бадів та присадибні сільськогосподарські ділянки, в кінці квітня були під загрозою підтоплення внутрішніми поверхневими водами, які спустити самопливом в канал Верхнє-Сернянський не можливо.

Працівниками Берегівського МУВГ, спільно з представниками Свободянської сільської Ради, було здійснено обстеження території і визначено перелік робіт для усунення загрози підтоплення. Пропозиції були подані в комісію ТЕБ та НС Берегівської РДА .

Берегівською райдержадміністрацією було виділено кошти з резервного фонду з метою виконання термінових робіт, пов’язаних з перекачкою поверхневих вод.

Відтак, працівники Берегівського міжрайонного управління водного господарства приступили до виконання робіт. Було влаштовано площадку з щебеню та змонтовано СНП (станція насосна пересувна), що здатна перекачувати до 300 л/с води.

За період безперервної відкачки на протязі 82 годин було повністю відкачено воду з підтопленої території в канал Верхнє-Сернянський в кількості 57,6 тис.м.куб, тим самим запобігнуто підтоплення 21 дворогосподарства в с.Бадів.

Слід відмітити допомогу Мукачівського МУВГ, яке надало в тимчасове користування нашому управлінню насосну станцію та трубопроводи до неї.

446 переглядів