Розчистка водовідвідних каналів на території Павшинської сільради Мукачівського району

Мукачівським МУВГ в квітні укладено договір з Павшинською сільською радою на виконання робіт по розчистці водовідвідних каналів з метою захисту будинків та сільгоспугідь від підтоплення в с.Павшино Мукачівського району на суму 71,591тис.грн. протяжністю 700 м.п.

Канали вкриті чагарником та деревами. Замулення каналу під час проливних дощів не забезпечувало вільного протікання води, як наслідок вело до погіршення водно-фізичних властивостей грунтів, перезволоження, підтоплення дворогосподарств. В окремих місцях канал був засипаний повністю, крім того ширина по дну каналів різна – в 0,8-1,5м.

Роботи на об’єкті виконані для захисту дворогосподарств та сільгоспугідь від шкідливої дії вод, з метою підвищення їх пропускної здатності та покращення технічного стану. Відповідно до кошторисної документації, було виконано наступні види робіт: культуртехнічні роботи: зрізування чагарнику, очищення русла каналу від кущів, очерету та трави, доочищення трубчастого мостового переходу вручну, очищення каналiв екскаватором, доробка ґрунту вручну, розроблення ґрунту екскаватором, розрівнювання (планування) кавальєрів екскаватором.

Всього обсяг земляних робіт по об’єкту складає – 2,5 тис.м3, в тому числі:

– по ділянці № 1  проведено розчистку  водовідвідного каналу “Міст по вул.Нова – міст по вул.Шевченка” – обсяг очистки – 0,963 тис.м3, розрівнювання (планування) – 1,12 тис.м2.

– по ділянці № 2 Розчистка  водовідвідного каналу на ділянці  “Міст по вул.Шевченка – ТОВ “Гофротара-Закарпаття” обсяг очистки – 0,858 тис.м3,  розрівнювання –  1,12 тис.м2.

Для розчистки внутрігосподарського каналу задіяна наступна техніка: екскаватор Hitachi ZX-120 та автомобіль КрАЗ – 65055 з  трейлером (для перевезення механізму).

Роботи на об’єкті виконані в повному обсязі.

Мукачівське МУВГ

501 переглядів