Здійснено монтаж греблі на р.Боржава в с.Боржава

4 травня 2017 р за участі Заступника Голови Закарпатської ОДА п. Мікуліна В.П., в присутності  керівників  Басейнового управління водних ресурсів р.Тиса п.Чіпак В.П., Управління Державного рибного господарства у Закарпатській області  Коваль О.М та представників Берегівського МУВГ, відбулася робоча нарада з питання проведення  монтажу греблі на р.Боржава в с.Боржава.

Так як питання подачі води в канал Верке м.Берегово для забезпечення санітарного пропуску води через встановлення греблі на р.Боржава стоїть досить гостро, адже  на жаль основною функцією каналу Верке залишається розбавлення стічних та недостатньо очищених вод м.Берегово та населених пунктів, на зустрічі було вирішено змонтувати конструкцію греблі з мінімальною шкодою для нересту риби.

Відтак, незважаючи на несприятливі погодні умови, представники Берегівського МУВГ відразу приступили до робіт, пов’язаних з монтажем греблі на р.Боржава в с.Боржава та подачею води через шлюз-регулятор в канал Верке. Роботи по монтажу греблі були проведені в найкоротші терміни і  вода з р.Боржава вже наповнює канал Верке.

Нагадаємо, що вода з р.Боржава, шляхом встановлення греблі, самопливом через шлюз-регулятор потрапляє в канал Верке для здійснення обводнення та в подальшому через магістральні канали Берегівської осушної системи, шляхом регулювання гідротехнічними спорудами, відбувається подача води в р.Латориця (с.Червоне) або р.Тиса (с.Есень).

Берегівське МУВГ

557 переглядів