Нещодавно на виконання Програми Комплексного протипаводкового захисту в басейні р. Тиса та в рамках реалізації проекту “Покращення протипаводкового захисту та оздоровлення навколишнього середовищана на прикордонній українсько-румунський ділянці р. Тиси” програми партнерства Румунія – Україна було розпочато будівництво радіорелейної лінії (РРЛ)

Нещодавно на виконання Програми Комплексного протипаводкового захисту в басейні р. Тиса та в рамках реалізації проекту “Покращення протипаводкового захисту та оздоровлення навколишнього середовищана на прикордонній українсько-румунський ділянці р. Тиси” програми партнерства Румунія – Україна було розпочато будівництво радіорелейної лінії (РРЛ), яка дасть змогу створити надійний швидкісний канал передачі даних між Центром збору і обробки інформації АІВС – “Тиса” в м. Ужгороді та майбутнім Центром протипаводкового захисту, який створюється на базі Тячівського міжрайонного управління водного господарства (МУВГ). Також до цієї мережі будуть під’єднані всі міжрайонні управління водного господарства Закарпатського облводгоспу.

РРЛ створюється для збору і розповсюдження оперативних даних під час паводків на місцях та для прийняття обґрунтованих управлінських рішень, а також для збільшення ефективності робіт по забезпеченню протипаводкового захисту. З іншої сторони, РРЛ дасть можливість встановлення на деяких автоматизованих вимірювальних станціях (АВС) додаткового обладнання, наприклад такого, як камери цілодобового відео спостереження, та інше, що в свою чергу розширить можливості АІВС – “Тиса” та покращить якість оперативних даних, особливо важливих під час проходження паводків.

Фінансування будівництва проводиться за кошти асоційованого партнера проекту ДП “Об’єднана дирекція будівництва водогосподарських об’єктів в Закарпатській області” та є внеском у проект українських партнерів.

На даний момент спеціалістами АСТ – “Технології” розпочато монтаж обладнання першої черги проекту радіорелейної лінії між Закарпатським облводгоспом та Ужгородським і Мукачівським МУВГ, яку планується завершити до 20-го грудня 2009р. Також на початку 2010 р. повинно розпочатися будівництво та монтаж обладнання другої черги проекту, яка дозволить під’єднати до мережі решту МУВГ, а саме Берегівське, Виноградівське та Тячівське.

754 переглядів