Водники продовжують проводити інформаційно-просвітницькі заходи

З метою підвищення екологічної свідомості і обізнаності школярів щодо проблем, пов’язаних з раціональним  використанням, охороною та відтворенням водних ресурсів інженери-гідротехніки Тячівського міжрайонного управління водного господарства О.Сасин та В.Бонка організували еколого-освітні заходи в Русько-Полівській  та Тересвянській ЗОШ І-ІІІ ступенів. В навчальних закладах прозвучали цікаві лекції на тему «Навіщо витрачати воду?». Зазначено, що більше 80% стічних вод попадають в природне середовище неочищеними. Замість того, щоб більше витрачати, ми повинні скорочувати кількість скидів стічних вод і повторно використовувати їх, забезпечуючи більш ефективне функціонування водного циклу на благо всього живого, вимикати крани і уникати попадання сміття, жирів і хімікатів в каналізації.

Працівники Тячівського МУВГ нагадали школярам які саме екологічні проблеми існують і виникли вони  не сьогодні й не вчора.

Як свідчать стародавні літописи, ще близько 4 тисяч років тому Вавілонський цар Хаммураті, а пізніше – китайські й монгольські імператори та європейські монархи вже дбали про збереження природи й видавали накази про охорону лісів, трав`яного покриву степів, водних джерел. Українська козацька старшина, незважаючи на надзвичайне багатство нашої природи тих часів, теж уболівала за збереження довкілля й видавала ряд наказів і документів про охорону лісів і лук, заборону спалювання лісів, браконьєрства, хижацького знищення звірів та риби.

Під час лекції учні 7-Б класу Руськополівської ЗОШ І-ІІІ ст. та учні 6-Г класу Тересвянської ЗОШ І-ІІІ ст. висловлювали власні думки щодо раціонального використання та відтворення водних ресурсів.

Працівниками Мукачівського міжрайонного управління водного господарства також проведено ряд заходів з інформаційно-просвітницькою метою для підростаючого покоління, зокрема – лекції, бесіди, конкурси малюнку для учнів загальноосвтініх шкіл міста Мукачева та району, а саме:

–           в молодших класах НВК №6 м.Мукачева для гуртківців НЦПО (навчального центру позашкільної освіти, гурток – юні лісівники-дендрологи, керівник гуртка Пацкан В.В.) проведено  конкурс малюнку та 3 лекції на тему:

–           «Вода у повсякденному житті»;

–           «Для чого потрібно економити воду»;

–           «Цікаві факти про воду»;

–           в спеціалізованій ЗОШ І-ІІІ ст. № 4 м.Мукачева проведено лекцію на тему  «Бережіть цінний дар природи – воду».

–           розміщено інформативні статті  в дорадчому кутку управління;

–           спільно з працівниками Мукачівської міської центральної бібліотеки ім.О.Духновича облаштовано інформаційний стенд до Дня води.

Тячівське МУВГ; Мукачівське МУВГ

 

552 переглядів