Бути чи не бути об`їзній дорозі в Тячеві: перспективи та думка місцевих /ФОТО, ВІДЕО

Нещодавно, на громадських слухання в Тячеві відбулася цікава дискусія щодо теми майбутнього будівництва об’їзної дороги, яка пролягатиме через вулиці Партизанську, Севастопольську та інші.

Це питання збентежило не на жарт жителі особливо тих вулиць, проте деякі з них іншої думки:

Якщо відверто кажучи, то стосовно цього питання тут є свої сторони. Зокрема, перше – будівництво об’їзної дороги розвантажить транспортні магістралі міста, особливо в центрі, де ніде вступитись в будні дні, можливо з цим самим рішення наше місто перетвориться на інвестиційно привабливий регіон. Проте, можемо зрозуміти і мешканців тих вулиць, де буде пролягати дорога: пилюка, транспорт тощо, проте, в такому ж русі зараз живуть ті, хто в центрі, біля залізниці, проте в них вибору не має, живуть і звиклись. Тут насамперед потрібно думати лояльно, що нам дасть ця дорога і що покращиться. – ділиться мешканець вул. Партизанської, Михайло П.

Проте, не зважаючи на це, на громадських слухання міський голова Іван Ковач зазначав, що не слід тривогу підбивати завчасно, адже мова не йде про будівництво вже від завтрашнього дня. Сьогодні – це питання розробки нового генплану міста.

-Я розумію, що мешканців тих вулиць це турбує, чому саме так будується, проте варто зазначити, що це буде дорога державного значення, яка не може двічі перетинати залізничний переїзд на відстані 15 км. Крім цього, це потребує погодження 1200 землекористувачів. Тут є технічні ньюанси тощо, проте ми зробимо все, щоб було комфортно і жителям вулиць – зазначає міський голова.

-Я в тих районах не проживаю, проте живу за 2 кроки від залізниці, і знаєте, не смію чомусь сперечатися щодо цих «радіонуклідів» тощо, що мені і моїм дітям заважає. Відкрити очі на це потрібно, це новий автошлях, це розвантаження існуючих автошляхів, це нова транспортна артерія, можливо після реального плану люди зрозуміють, що це тільки на користь місту та дамбоукріпленню. – розповідає пан Ярослав, місцевий житель.

Начальник Тячівського МУВГ Сергій Стойка зазначив в першу чергу те, що після будівництва об’їзної дороги гідроспоруда працюватиме набагато ефективніше, враховуючи те, що проектом буде передбачене кріплення дамби. Тому водники підтримають таку перспективу, і так планувалось цього року укріпити дамбу якомога краще.

 

Свою думку, щодо запронованої ідеї надав провідний спеціаліст відділу містобудування та архітектури громади Ігор Бенчак, який представив тячівцям пропонований проектантами ескізний варіант об’їзної дороги уздовж існуючої дамби на р.Тиса, яка би дозволила розвантажити потік транспорту у центрі міста, а також розширити і укріпити водозахисну споруду.

Так, безсумнівно це одне з найважливіших питань, проте для нас це проект складний і дискусійний. Але хочу зазначити, що це тільки попередній ескіз, за яким і буде розроблятися певний проект. Коли вже дійдемо до розробки, будівництва дороги то обов` язково врахуємо, те щоб це усе було комфортним для мешканців міста. –зазначає Ігор Бенчак.

Відтак, після дискусій прийняли рішення погодити проектування будівництва об’їзної дороги в Тячеві в районі водозахисної дамби на р.Тиса та врахувати це у Генеральному плані міста. За це проголосувала переважна більшість присутніх.

 

Зульфія Бабаєва, Тячів NEWS

Джерело інформації: Тячів NEWS

 

492 переглядів