Роботи по благоустрою територій виробничих баз та гідротехнічних споруд

На виконання розпорядження голови Закарпатської ОДА «Щодо прибирання твердих побутових відходів, приведення територій населених пунктів, автомобільних доріг загального користування у відповідний естетичний вигляд та ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ», вказівки БУВР Тиси від 01.03.2017 р. №01-09/253 «Щодо приведення у відповідний естетичний вигляд наявних гідротехнічних споруд, гідропостів, каналів, територій насосних станцій та виробничих баз» міжрайонними управліннями водного господарства проводяться заходи з масового прибирання та санітарної очистки від сміття територій біля виробничих баз, адмінбудівель та гідротехнічних споруд в зоні діяльності.

Також в м.Мукачево згідно з розпорядженням Мукачівського міського голови з 10 березня до 10 квітня оголошено проведення місячника з благоустрою по прибиранню територій, озеленення та санітарної очистки міста.

Для забезпечення проведення заходів з благоустрою працівники  Мукачівського МУВГ взяли участь в проведенні прибирання  по таких локаціях: виробнича база реммайстерень та прилегла територія, внутрігосподарський канал Коропецький по вул.І.Франка навпроти виробничої бази рем майстерень, правобережна дамба р.Стара в с.Зняцево, правий та лівий берег р.Латориця в м.Свалява біля вод посту.

В результаті проведення робіт було прибрано та очищено від трав’яної рослинності території, побілено дерева, бордюри. Проведено очистку каналу Коропецький, правобережної дамби р.Стара, захисної смуги р.Латориця від сміття, наносів,  вирубку чагарнику, побілено гідротехнічні споруди на дамбі, пофарбовано шлюз та білборд. Всього задіяно 27 чоловік, зібрано та вивезено 49 мішків сміття (3,3 м3). Звернуто особливу увагу на гідротехнічні споруди і дамби вище та нижче по течії від мостів автомобільних доріг на річках, проводилось прибирання від твердих побутових відходів та нанесеної паводковими водами деревини.

Для забезпечення стабільної роботи, належного утримання та покращення естетичного вигляду  міжгосподарських меліоративних каналів та гідротехнічних споруд,  основні зусилля експлуатаційних дільниць Виноградівського МУВГ направлені на виконання ремонтно-доглядових робіт на міжгосподарській меліоративній мережі. Роботи по вирубці чагарників продовжувалися згідно затвердженого плану виконання ремонтно-доглядових робіт на міжгосподарській меліоративній мережі  на 2017 рік.

Всього у березні працівниками експлуатаційних дільниць вирубано чагарників на довжині 27,3 км або 31,1 га, встановлено і відремонтовано 10 пікетних стовпчиків, очищено 19 гідротехнічних споруд, проведено ревізію гвинтів редукторів.

Працівники Берегівського МУВГ  також долучились до проведення заходів згідно вказівки  голови  Закарпатської ОДА та БУВР Тиси «Щодо прибирання твердих побутових відходів, приведення територій населених пунктів, автомобільних доріг загального користування у відповідний естетичний вигляд та ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ,  біля гідротехнічних споруд  в зоні діяльності управління».

Велику увагу було приділено  прибиранню територій біля водних об’єктів -очищено від сміття прибережні захисні смуги на р.Боржава, каналу Верке,  каналу Верхнє-Сернянський, правобережної дамби р.Боржава, насосних станцій НС-15, НС-26  та шлюзів, ліквідації  сміттєзвалищ  (неподалік  правобережної дамби р.Боржава).

Також  проведено  роботи  по прибиранню  територій біля відомчих садиб та адмінбудівлі  та  впорядкуванню клумб.

Мукачівське МУВГБерегівське МУВГВиноградівське МУВГ

 

638 переглядів