18 червня в Закарпатському облводгоспі була проведена екскурсія студентів географічного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

18 червня в Закарпатському облводгоспі була проведена екскурсія студентів географічного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Екскурсія була розпочата в конференц-залі облводгоспу вступними словами начальника відділу комплексного використання водних ресурсів Едуарда Осійського та заступника начальника Закарпатського обласного центру з гідрометеорології Василя Манівчука. З водогосподарським комплексом області та моніторингом якості поверхневих вод ознайомили присутніх начальник відділу Едуард Осійський та завідувач лабораторії Закарпатського облводгоспу Іван Монич. Заступник начальника відділу експлуатації АІВС-“Тиса” Михайло Шерегій розповів слухачам про роботу автоматизованої інформаційно-вимірювальної системи моніторингу паводкової ситуації. Головний спеціаліст відділу геоінформаційних систем та інформування Михайло Чайка презентував роботу геоінформаційної аналітичної системи (ГІАС) водогосподарських об’єктів Закарпатської області.

Слухачів також було ознайомлено з роботою Кризового центру облводгоспу та диспетчерської служби.

У другій половині дня було організовано виїзд на р. Уж, де спеціалісти облводгоспу та гідрометцентру продемонстрували роботу сучасного обладнання з вимірювання витрат води.

У рамках проведення екскурсії було також організовано поїздку на гідрометеорологічний пост і пост спостереження за забрудненням атмосферного повітря в м. Ужгород.

Іван Монич

відділ КВВР

284 переглядів