Оперативна інформація про водогосподарську обстановку та гідрологічний режим на річках Закарпатської області на 12:00 6 березня 2017 року

Вдень 5 березня в області утримувалася тепла погода, спостерігалися незначні дощі: 1-7 мм, у верхів’ях р. Тиси та  4-16 мм –  у верхів’ях річок Уж, Латориця, Ріка і Теребля.

Наразі на річках області утримується підвищена водність, за рахунок танення снігу в горах і на високогір”ї та дощу з підвищеннями рівнів води до 0.5 м, у межах корінних берегів, без виходу води на заплави. Тільки в низинній частині р.Латориця (Чоп) зберігається значний шар води на заплаві у межах міждамбового простору.

Протягом доби по області очікується хмарна погода. На річках буде підтримуватись підвищена водність з невеликими коливаннями рівнів води.

На відведенні паводкового стоку  працюють 9 стаціонарних насосних станцій Латорицької та Берегівської осушної системи. За добу перекачується 0,920 млн. м. куб. внутрішнього стоку, з початку паводку – 32, 752 млн. м. куб.

Водосховища осушної системи «Чорний Мочар» працюють відповідно до Правил експлуатації в період паводків. Проводиться акумулювання та регулювання стоку.  Виконується скид накопичених паводкових вод з  2 водосховищ, сумарно на  12 м3/с.

Відділ техногенно-екологічної безпеки БУВР Тиси

 

320 переглядів