Проведення Закарпатським облводгоспом семінару з оцінки хімічних елементів якості поверхневих вод басейну Верхньої Тиси

Проведення Закарпатським облводгоспом семінару з оцінки хімічних елементів якості поверхневих вод басейну Верхньої Тиси

9 червня в рамках реалізації проекту “Покращення протипаводкового захисту та оздоровлення екологічної ситуації на прикордонній українсько-румунській ділянці р. Тиса” у Закарпатському облводгоспі було проведено семінар з оцінки хімічних елементів якості поверхневих вод басейну Верхньої Тиси.

У роботі семінару взяли участь представники партнера проекту – Закарпатського обласного державного проектно-технологічного центру охорони родючості ґрунтів і якості продукції, Державної екологічної інспекції в Закарпатській області, ДП “Закарпаттястандатметрологія”, Ужгородського Національного університету, профільних відділів облводгоспу, а також представники ЗМІ.

Семінар мав на меті представлення зацікавленим Сторонам і ЗМІ інформації щодо впровадження заходів проекту протягом першої половини терміну його реалізації. Начальник відділу комплексного використання водних ресурсів облводгоспу, експерт проекту Едуард Осійський звернув увагу учасників семінару на екологічні аспекти реалізації проекту, зокрема на результати роботи експертів з моніторингу якості поверхневих вод на українсько-румунській прикордонній ділянці р. Тиса згідно з вимогами Водної Рамкової Директиви ЄС.

Окрім цього, під час проведення семінару завідуючий лабораторії облводгоспу, експерт проекту Іван Мотич ознайомив присутніх з принципами функціонування та аспектами експлуатації придбаного в рамках проекту і встановленого у лабораторії облводгоспу атомно-абсорбційного спектрофотометру серії ContrAA 300 – сучасного обладнання, використання якого надасть спеціалістам облводгоспу можливість визначати вміст важких металів у транскордонних водних об’єктах, зокрема на українсько-румунській прикордонній ділянці р. Тиса.

536 переглядів