Інформація про водогосподарську обстановку та гідрологічний режим на річках Закарпатської області на 10 год. 24 лютого 2017 року

Минулої доби по області відмічалась тепла погода, пройшли дощі 1-6 мм, місцями на високогір”ї східної частини сильні – 38 мм (Драгобрат).

На більшості річок утримується підвищена водність з незначними коливаннями рівнів води за рахунок танення снігу в горах. На р. Тиса паводкова хвиля добігла до смт. Вилок, де формується максимальний рівень. Рівень води у річках області спостерігається у межах корінних берегів, з винятком у нижніх течіях р. Боржави – на заплаві.

Протягом доби передбачається хмарна тепла погода, місцями помірний дощ, в горах продовжиться помірне сніготанення. На річках будуть утримуватись підвищені рівні води, з добовими коливаннями в межах 30 – 50 см. В нижніх течіях Боржави утримаються високі рівні і вода на заплаві. В нижніх течіях Латориці в районі м.Чоп протягом 24-26 лютого продовжиться добігання паводкової хвилі з підвищеннями рівнів на 2 – 2,5 м, вихід води на заплаву; на р. Тиса, м. Чоп – на 3,5 – 4,5 м (над рівнями 24 лютого на 8 годин).

 

Дії водогосподарських організацій

Водогосподарські організації працюють в посиленому режимі. Ведеться спостереження за станом гідротехнічних споруд та обстановкою на підвідомчих потенційно-небезпечних об’єктах і прилеглих до них територіях.

Всі 32 стаціонарних та 25 пересувних насосних станцій, насосів та мотопомп підготовлені до роботи. Поступово відбувається включення стаціонарних станцій до перекачування паводкового стоку. Минулої доби на відведенні паводкового стоку  працювало 8 стаціонарних насосних станцій Латорицької та Берегівської осушної системи.  За добу перекачано 769,9 тис. м. куб. води, з початку паводку – 16 719 тис. м. куб.

Водосховища осушної системи «Чорний Мочар» працюють відповідно до Правил експлуатації в період паводків, проводиться акумуляція та регулювання паводкового стоку. Відкрито два водовипуски водосховищ об’ємом 6 м3.

 

Відділ техногенно-екологічної безпеки БУВР Тиси

319 переглядів