Представники місцевого самоврядування повіту Сату Маре (Румунія) цікавилися транскордонним співробітництвом водогосподарських організацій

27 квітня 2009 року Закарпатське обласне виробниче управління по меліорації і водному господарству відвідала делегація румунських голів місцевого самоврядування Сату-Марського повіту під час ділової поїздки по Закарпаттю в рамках проекту Програми Сусідства Румунія-Україна 2004-2006, який впроваджують спільно Обласна Рада Сату Маре (Румунія) та Центр українсько-угорського регіонального розвитку (Україна).

Оскільки метою поїздки було отримання інформації щодо виконання програм сусідства ЄС на Закарпатті, організатори поїздки звернулися до Закарпатського облводгоспу з проханням розповісти про досвід впровадження транскордонних проектів, здійснених за фінансування Європейського Союзу.

Гостям з Румунії було представлено як проекти, які були впроваджені Закарпатським облводгоспом разом з партнерськими організаціями за фінансової допомоги Європейського Союзу в минулих роках, так і діючі транскордонні проекти в сфері управління водними ресурсами і захисту від паводків в басейні р. Тиса в Закарпатській області.

Особливу зацікавленість викликали проекти Програм сусідства, які відкривають великі можливості для транскордонної співпраці органів влади, професійних організацій, органів місцевого самоврядування і громадських об’єднань. Закарпатський облводгосп наразі впроваджує спільно з партнерами проект Програми сусідства Румунія – Україна “Покращення протипаводкового захисту та екологічне оздоровлення навколишнього середовища на українсько-румунській прикордонній ділянці р. Тиса” (детальна інформація на сайті http://tysa.vodhosp.uzhgorod.ua) і проект Програми сусідства Угорщина – Словаччина – Україна “Розвиток Берегівської транскордонної польдерної системи в басейні р. Тиса” (http://bps.vodhosp.uzhgorod.ua).

569 переглядів