Хроніка проходження льодоходу на р.Уж та її притоках

В зоні діяльності Ужгородського міжрайонного управління водного господарства льодохід розпочався 03 лютого на р.Тур’я в с.Тур’я-Поляна, Перечинського району і створив льодовий затор. Внаслідок утворення льодового затору в с.Т.Поляна було підтоплено 20 дворогосподарств та зруйновано підвісний міст. При проходженні льодоходу утворювалися льодові затори на р.Тур’я в сс. Порошково, Сімер, на р.Туричка в с.Туриця на р.Уж в с.Дубриничі та с.Сторожниця.

05 лютогона внутрішньогосподарській мережі мали місце наноси льоду біля водовипусків в с.Коротняни, с.В.Лази, с.Руськи Комаровці. Працівники Ужгородського МУВГ провели розчистку водовипусків на канавах із залученням екскаватора та самоскида.

На р.Вела льодовий затор спостерігався в с.Середнє.

Спеціалісти Ужгородського МУВГ проводили спостереження за таненням льоду на Андріївському водосховищі та дотриманням балансоутримувачем режиму роботи водосховища. Аварійні бригади проводили роботи по розбиранню льодових заторів.

Для організації пропуску льодоходу та паводку було задіяно 63 працівники, 4 одиниці техніки та 5 транспортних засобів Ужгородського МУВГ.

З метою попередження та недопущення підтоплення населених пунктів Ужгородського району водами каналів міжгосподарської мережі постійно працюють стаціонарні насосні станції.

Ужгородське МУВГ

 

498 переглядів