Ужгородські школярі святкували День води.

22 березня – Всесвітній день водних ресурсів (День охорони водних ресурсів, Міжнародний день води)

Метою проведення Міжнародного Дня Води є підняття рівня обізнаності про те, як раціональне використання водних ресурсів сприяє підвищенню рівня продуктивності економіки і соціального благополуччя населення.

З цієї нагоди 20 березня 2009 р. в Закарпатському обласному еколого-натуралістичному центрі учнівської молоді відбулося святкування Міжнародного Дня води. У цій акції прийняли участь представники Закарпатського облводгоспу: завідуючий лабораторією моніторингу вод та грунтів Закарпатського облводгоспу – Іван Монич та провідний інженер гідротехнік відділу комплексного використання водних ресурсів – Галина Видиш.

На святкуванні Дня води були присутні також журналісти телеканалу Тиса-1, котрі планують підготувати окрему програму з нагоди міжнародного Дня води і представлять її на розсуд телеглядачів вже в кінці березня в телепрограмі екологічного спрямування “Шовкова косиця”.

В акції приймали участь молодші школярі Ужгородських шкіл, котрі продемонстрували присутнім свої найкращі роботи (малюнки, аплікації) присвячені Міжнародному Дню води. Окремі учасники виступили з короткими науковими рефератами про водні ресурси Закарпаття.

Серед учасників свята були проведені дуже цікаві та дотепні конкурси й вікторини зі знання водних ресурсів краю, конкурс прислів’я й пісень про воду.

Школярі виявились добре обізнаними щодо водного багатства краю, особливо м. Ужгорода, чудово оперують хімічними та фізичними властивостями води й насамперед всі люблять відпочивати поблизу річки.

Представники Закарпатського облводгоспу повідомили присутніх про стан водних ресурсів Закарпаття та розповіли школярам про основні проблеми водотоків області та презентували два міжнародні проекти – “Покращення протипаводкового захисту та оздоровлення екологічної ситуації на прикордонній українсько-румунській ділянці р. Тиса” та “Розвиток Берегівської транскордонної польдерної системи в басейні р. Тиси”, які зараз реалізовує Закарпатський облводгосп за фінансової допомоги Європейського Союзу.

Відділ комплексного використання водних ресурсів.

496 переглядів