У Берегівському МУВГ проведені заходи з нагоди відзначення Міжнародного Дня води

Святкування міжнародного Дня води почалося у 1992 р. З нагоди цього дня у світі широко проводяться інформаційно-освітні заходи, виходячи з національного контексту.

Генеральна Асамблея Об’єднаних Націй у грудні 2003 р. оголосила 2005-2015 роки Міжнародним десятиріччям дій “Вода для життя”, з метою приділити більшу увагу світової спільноти до проблем, пов’язаних з водою.

Починаючи з 2003 року, щорічно в Україні проводиться міжнародний водний форум “AQUA UKRAINE”, метою якого, в першу чергу, є усвідомлення громадянами України дбайливого ставлення до водних ресурсів, збереження і раціональне використання природних та штучних водних об’єктів, дотримання вимог Водного законодавства.

Вода є одним з основних факторів, що визначають стабільний розвиток людства, економіки кожної країни. Вона має величезний вплив на здоров’я людини. Ще в глибокій давнині люди уміли розрізняти “живу” воду – придатну для пиття і “мертву” – непридатну для вживання. Враховуючи дані Всесвітньої організації охорони здоров?я, близько 90 % хвороб людини виникають через вживання неякісної води. Якісна питна вода – це вода, що не містить домішок, шкідливих для здоров?я людини. Незважаючи на те, що водою покрито 70 % поверхні Землі, для питних потреб є незначна частина прісної води, запаси якої є мінімальні.

В Україні віддавна з великою повагою впорядковували природні джерела і криниці, прикрашаючи їх іконами і рушниками, споруджуючи дерев?яні каплички.

З цієї нагоди Берегівське МУВГ також провело ряд заходів, пов’язаних з відновленням природних водних джерел, зокрема було облаштовано природне джерело біля автодороги Берегово-Іршава, неподалік с.Береги.

До святкування Міжнародного дня води, працівниками Берегівського міжрайонного управління водного господарства спільно з вчителями ЗОШ № 1 м.Берегово нещодавно було проведено бесіди з учнями молодших класів на тему збереження і дбайливого ставлення до водних об’єктів, в старших класах класоводами були проведені виховні години на цю ж тематику.

Також було проведено в ЗОШ №1, 2, 5 конкурс на кращий малюнок, пов’язаний з темою води. Представляємо читачеві деякі з них.

Світлана Козлюк, інженер-гідротехнік БМУВГ

319 переглядів