Оперативна інформація про водогосподарську обстановку та гідрологічний режим на річках Закарпатської області на 22:00 03 лютого 2017 р. (в додаток до попередніх інформацій)

1. Узагальнена інформація про наслідки льодоходу на річках області станом на 22.00 03.02.2017 року.

Райони Місця 

заторів

Підтоплено 

сільгосп-
угідь, га

Перелів 

доріг, випадки

Підтоплено 

дворо-
господар

Міжгірський 1
Рахівський 3 6
Хустський 9 178
Свалявський 8 1 31
Мукачівський 3 187
Перечинський 4 20
Тячівський 5 2
Іршавський 6 165 10 101
Великоберезнянський 2
Ужгородський 1
Виноградівський 4
Всього 46 165 11 525

 

 

2. Дії водогосподарських організацій (в додаток до попередніх інформацій)

Водогосподарські організації працюють в посиленому режимі.

Роботи  зосереджені на державних гідротехнічних спорудах, одночасно з цим надається допомога місцевим органам влади на аварійних роботах по розбиранню льодових заторів, водовідведенню,  локалізації підтоплень та інших запобіжних заходів на яких від водогосподарських  організацій задіяно біля 200 працівників, 21 одиниця техніки. Ведеться постійне спостереження за станом ГТС та обстановкою на підвідомчих потенційно-небезпечних об’єктах і прилеглих до них територіях.

Водогосподарські організації, для виконання попереджувальних та локалізаційних заходів витрачено біля 1500 мішків та 20м3 сипучих матеріалів. Всі 32 стаціонарних та 25  пересувних насосних станцій, насосів та мотопомп підготовлені до роботи.

Включено у роботу насосну станці №22 Латорицької осушної системи в с.Холмці Ужгородського району. Встановлено та працюють 4 пересувні насосні станції, а саме:

– В ур.Завадка с.Великі Ком’яти Виноградівського району для відкачки паводкового стоку та попередження підтоплення силами Виноградівського МУВГ встановлено та включено у роботу дві пересувні насосну станцію, задіяні 8 працівників відомчої аварійної бригади 1 автокран та 1 трейлер.

– Для проведення заходів по попередженню підтоплення проводиться підготовка до встановлення в районі с.Зняцево Мукачівського району пересувної насосної станції, завезено 500 мішків та 5 м3 сипучих. Працює аварійна бригада Мукачівського МУВГ – 8 чол. та 2 одиниці техніки .

– Силами Берегівського МУВГ встановлено 1 пересувну насосну станцію для відкачування поверхневого стоку в с.Вільхівка Іршавського району задіяно 2 одиниці техніки та 10 чол. аварійної бригади.

Водосховища осушної системи «Чорний Мочар» працюють відповідно до Режимів експлуатації в період паводків – проводилася акумуляція паводкового стоку. На сьогодні у водосховищах осушних систем, що мають комплексне використання  заакумульовано до 7,2 млн.м3 (максимальний об’єм акумуляції 5% паводку складає 22,5 млн м3). В міждамбових просторах річок що утворюють акумулюючі польдери (нижні течії Латориці таТиси ) утримується до 90 млн.м3 паводкового стоку. Все це забезпечує захист від затоплення паводковими водами 183,7 тис.га  низинних територій області.

На розбиранні заторів льоду в с. Тур’я  Поляна, с.Порошково, с.Турички  Перечинського району працювало  2 одиниці техніки та 6 працівників аварійних бригад сільської ради та Ужгородського МУВГ.

В Ужгородському районі на трасі Чоп–Ужгород біля м.Чоп між старим та новим мостами оглядачами В.Доброньської експлуатаційної дільниці виявлено 12 дерев, які впали в русло р.Латориця. Для запобігання утворення льодового затору на даній ділянці  річки працює аварійна бригада В.Доброньської дільниці в складі 12 чоловік та залучено 2 одиниці техніки.

В с. Керецькі та с.Березники Свалявського району на р.Боржава  на ліквідації заторів працювало 15 працівників Мукачівського МУВГ та 2 одиниці техніки.

В с.Кольчино Мукачівському району на р.Визниця на ліквідації затору працює 1 екскаватор ВАТ ПМК-77 та 5 чол. аварійної бригади. Для попередження підтоплення на локалізаційної лінії завезено 1000мішків та 10м3 сипучих. У зв’язку з неможливістю розібрати даний затор механізованим способом, будуть виконуватись піротехнічні роботи. Станом на 24-00 затор ліквідовано саме піротехнічним методом.

В с.Липча Хустського району на  р.Осава виконуються роботи по розборці затору задіяно 1 екскаватор. Роботи по ліквідації даного затору будуть завершуватись вранці 04.02.2017 року піротехнічними засобами.

На правобережній ділянці р.Боржава навпроти с.Великі Комяти розпочато виконання робіт з пониження рівня води у річці шляхом відведення води у заплавний простір межиріччя Боржави і Іршавки.

В с. Велика Уголька на місцевій річці Велика Уголька утворився потужний льодовий затор. Для захисту автодороги від розмиву місцевою аварійною бригадою укладено та закріплено 8 дерев.

В зоні діяльност БМУВГ було задіяно 24 чол., пересувна насосна станція, вантажний автомобіль  і автокран.

Відділ техногенно-екологічної  безпеки БУВР Тиси

400 переглядів