Роботи з ліквідації аварії на продуктопроводі тривають

З метою недопущення потрапляння дизпалива в р. Уж спеціалісти Ужгородського міжрайонного управління водного господарства продовжують працювати на місці аварії продуктопроводу в с. Кострино на Великоберезнянщині.

Аварійною бригадою управління (6 чол.) спільно з спеціалістами ДП “ПрикарпатЗахідтранс” щоденно здійснюється заміна бонових загорож та проводиться обробка забрудненої території сорбентом “Еконадін”.

Вжиті заходи дозволили не допустити потрапляння нафтопродуктів в р. Уж. Лабораторією облводгоспу ведеться щоденний контрольний моніторинг за якістю поверхневих вод р. Уж.

Паралельно з проектними роботами, ведуться роботи з будівництва магістрального водопроводу для забезпечення с. Кострино якісною питною водою. Водогосподарською організацією ВАТ “ПМК-78” станом на 17 год. 9 лютого 2008 р. здійснено влаштування 1,6 км. водопроводу, в тому числі 90 м. по дну р. Уж. Ці роботи виконують 18 спеціалістів з залученням 10 одиниць техніки.

Фахівцями лабораторії облводгоспу додатково проводяться вивчення можливостей сучасних нових видів сорбентів на основі живих мікроорганізмів “Мікрозім Гідрокарбон Тріт” для знешкодження нафтових забруднень.

Одержані висновки та відповідні рекомендації буде надано ДП “ПрикарпатЗахідтранс” для придбання даного сорбенту і використання його в майбутньому для оперативного та ефективного очищення забрудненої території від нафтопродуктів.

Відділ КВВР

305 переглядів