Участь у засіданні комісії з питань ТЕБ та НС Мукачівської РДА щодо готовності до пропуску льодоходу та повені

В Мукачівській РДА 02 лютого 2017 року під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації, Андрія Данканича відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій за участі представників сектору з питань цивільного захисту райдержадміністрації, Мукачівського міськрайонного відділу управління ДСНС в Закарпатській області, керівники та керівника Мукачівського міжрайонного управління водного господарства.

На порядку денному було винесено ряд питань, основні з них: про готовність до пропуску весняної повені, льодоходу. На річках області 3-6 лютого, очікується поступлення талої води та поступове підвищення рівнів води. На окремих ділянках річок, переважно низинних районів області, очікується руйнування льодового покриву, льодохід, біля мостів та на ділянках звуження русел – утворення заторів льоду, з швидкоплинними підвищеннями рівнів води на 0,5-1, 5м.

По питанню порядку денного з доповіддю про готовність до пропуску льодоходу, весняної повені та дощових паводків у 2017 році виступив начальник Мукачівського МУВГ Мікуланінець М.М. та доповів про:

–         готовність  водогосподарських об’єктів до безаварійного пропуску льодоходу, весняних повеней та дощових паводків на території  Мукачівського району у 2017 році;

–         підготовлено до роботи по перекачці місцевого стоку агрегати, силове обладнання  стаціонарних насосних станцій та пересувні насосні станції.

–         приведено у підвищену готовність техніку, відомчі аварійні бригади, аварійний запас матеріалів (мішки, сипучі), інструмент та спорядження, а особливо багри, кірки, лопати, сокири, бензопили для розбирання льодових заторів.

–         здійснено заходи щодо обстеження стану гідроспоруд водосховищ, ставків, меліоративних систем та об’єктів, які знаходяться у зоні впливу шкідливої дії льодоходу, повені та паводків, та вжито заходи для забезпечення їх готовності: проведено очистку  від льоду і снігу;

–         попереджено всі районні  сільські та селищні  ради про відлигу та можливий підйом рівнів та льодохід, звернуто їх увагу на стан захаращеності водотоків в межах населених пунктів, що сприятиме підтопленню їх дворогосподарств.

Після обговорення даних питань були прийняті необхідні рішення, які пов’язані із запобіганням можливого виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на території Мукачівського району у 2017 році та погоджено план дій.

 

 

482 переглядів