Підготовка гідротехнічних споруд до пропуску паводку та льодоходу

Протягом січня,  внаслідок сильних снігопадів та хуртовин, які пройшли територією області, а також низьких температур ускладнена ситуація та робота гідротехнічних споруд.

З метою недопущення аварійних ситуацій на водогосподарських об’єктах Ужгородське МУВГ провело очистку від снігу та ожеледі території  мехзагону в с. В. Добронь та насосних станцій: НС-23, НС-2, НС-1 Латоричної осушної системи та НС-1, НС-6, НС-7, НС-9, НС-13, НС-21  Берегівської осушної системи, звільнено від льоду водомірні рейки, затвори шлюзів-регуляторів. Проведено замір товщини льоду в аванкамерах, каналах та річок біля насосних станцій. Товщина льоду каналу Чаронда-Латориця біля аванкамери НС-1БОС с. Червоне – 25-36 см., аванкамери з боку р. Латориця НС – 1БОС с.Червоне -28-30 см.

Очистка під’їздних доріг від снігу до насосних станцій

Очистка шлюза-регулятора від льоду

Очистка водомірної рейки від льоду

Для успішного  пропуску  льодоходу та паводку силами працівників Берегівського МУВГ проводились  роботи по розчистці  від снігу та льоду  водовипускних  споруд в тілі  дамб, водомірних рейок, затворів шлюзів-регуляторів на магістральних каналах та перевірялась їх надійність. Машиністами  насосних станцій  проведено  звільнення від льоду кабелів та  шлангів перекачки погружних насосів, розчищення  території станцій, службові мостики та підходи до них.

Очистка шлюза-регулятора від льоду

Очистка водомірної рейки від снігу

Очищена водомірна рейка від снігу

Очистка від снігу та льоду водовипуску

Виноградівським МУВГ здійснено розчистку  від снігу та льоду  затворів шлюзів-регуляторів, водовипусків, водомірних рейок та території автоматизованих інформаційно-вимірювальних станцій АІВС “Тиса”.

Очистка від снігу доріжки до автоматизованої гідрометеорологічної станції АІВС “Тиса”

Очистка водомірної рейки

Працівниками Тячівського МУВГ протягом місяця проводились роботи з очистки ГТС на території  населених пунктів: м. Рахів, с. Ділове, смт. В.Бичків.

Очистка водовипуску

Водогосподарські організації продовжують роботи з забезпечення стабільної роботи водогосподарських систем та всіх  гідротехнічних споруд, підготовки їх до пропуску льодоходу та паводків, проводиться очистка від снігу під’їздів до насосних станцій, виробничих баз, звільнення від льоду шлюзів-регуляторів та водовипусків на водосховищах.

489 переглядів