Нарада щодо підготовки до пропуску льодоходу, повені та паводків у 2017 році

Відповідно до вимог наказу Держводагенства України від 30.12.2016 р. № 254 «Про пропуск льодоходу, повені та паводків у 2017 році» 24 січня, у Кризовому центрі БУВР Тиси була проведена нарада з начальниками міжрайонних управлінь водного господарства та начальниками відділів БУВР Тиси по вищенаведеному питанню.

У в ході проведення засідання було:

–  розглянуто технічний стан гідротехнічних споруд та об’єктів, в тому числі тих, на яких не завершено у повному обсязі будівельні роботи. Потенційно-небезпечними залишаються гідротехнічні об’єкти, на яких не завершено у повному обсязі відбудовчі роботи в зв’язку з недофінансуванням заходів державної Програми, за напрямком комплексного протипаводкового захисту в басейні р. Тиса у Закарпатській області;

– уточнено перелік місць заторів льоду, які спостерігались на ріках Закарпатської області в період щорічного проходження  весняних повеней та льодоходу, та Перелік населених пунктів та територій Закарпатської області, що залишаються незахищеними і можуть підтоплюватись (затоплюватись) через відсутність захисних споруд. Напрацьовані матеріали були передані районним та місцевим комісіям ТЕБ та НС для врахування при плануванні заходів з попередження виникнення надзвичайних ситуацій (подій);

– розглянуто стан готовності до роботи відомчих аварійних бригад, плавзасобів, техніки і автотранспорту, пересувного насосно-силового обладнання. Уточнено стан відомчих, територіальних та місцевих матеріальних резервів, призначених для запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, необхідний аварійний запас матеріальних засобів (мішків, спеціального одягу, шанцевих інструментів, засобів освітлення та сипучих матеріалів) та паливо-мастильних матеріалів.

Основна увага була зосереджена на завчасній підготовці до пропуску льодоходу, повені та паводків у 2017 році, у тому числі на проведенні додаткових запобіжних заходів щодо зменшення можливих наслідків у разі загрози аварійних ситуацій.

 

Відділ техногенно-екологічної безпеки БУВР Тиси

405 переглядів