Водогосподарники виконують роботи щодо уникнення забруднення ріки Уж в районі аварії на магістральному продуктопроводі

Закарпатський облводгосп інформує, що протягом 22 січня 2009 р., на місці аварії продуктопроводу працювали спеціалісти облводгоспу та Ужгородського МУВГ.

Відділ комплексного проектування облводгоспу працює над виготовленням робочого проекту очищення відвідних каналів та будівництва споруд для водоперехоплення забруднюючих речовин. Видані креслення на влаштування тимчасової земляної перемички з водопропускною трубою, по яким виконані передбачені роботи. Побудовані уловлюючі споруди дали змогу уникнути під час сніготанення та дощу можливого потрапляння нафтопродуктів в р. Уж. Нафтопродукти в р. Уж не потрапили.

Очищення водовідвідних каналів в складних гірських умовах здійснюють за допомогою двох екскаваторів. Станом на 17 год. дня очищено близько 100 м відвідного каналу. Працівники Ужгородського МУВГ (12 чол.) очищують канал від чагарнику та дерев. Забруднений грунт вивозять на спеціально відведену площадку.

Протягом 23 січня 2009 р. роботи продовжуються.

На роботах по ліквідації від водогосподарських організацій задіяно:

  • водогосподарської техніки – 2 екскаватори та 7 самоскидів
  • аварійна бригада Ужгородського МУВГ – 12 працівників

    Проведено очищення біля 450 м водовідвідної канави в складних гірських умовах. Розроблено більше 1200 м3 грунту. Працівники Ужгородського МУВГ (12 чол) очищують канал від чагарнику та дерев.

    Лабораторією облводгоспу ведеться щоденний контрольний моніторинг за якістю поверхневих вод р. Уж. За результатами лабораторних досліджень протягом 17 – 21 січня вміст нафтопродуктів не перевищував гранично-допустимі концентрації.

    В рамках діючих Угод про співробітництво на прикордонних водах проводиться систематичний обмін інформацією з водним господарством Словацької та Угорської республік.

    Відділ КВВР

    324 переглядів