Проведено тендер на закупівлю обладнання Атомно-абсорбційного спектрофотометру для лабораторії Закарпатського облводгоспу та тендерні процедури на розробку Комплексної Схеми стабілізації русла р. Тиса на спільній українсько-румунській ділянці ріки

24 листопада 2008 року Закарпатським облводгоспом в рамках реалізації проекту Програми сусідства Румунія-Україна “Покращення протипаводкового захисту та екологічне оздоровлення навколишнього середовища на українсько-румунській прикордонній ділянці р. Тиса” проведено тендер на закупівлю обладнання Атомно-абсорбційного спектрофотометру серії СontrAA 300.

Контракт на закупівлю зазначеного обладнання, який передбачає його доставку Закарпатському облводгоспу, орієнтовно наприкінці січня – на початку лютого 2009 року, укладено з переможцем тендеру – німецькою фірмою “Analytik Jena AG”.

Відповідно до завдань, визначених проектом, атомно-абсорбційний спектрофотометр буде встановлено у лабораторії Закарпатського облводгоспу.

Придбання приладу надасть спеціалістам лабораторії Закарпатського облводгоспу можливість оперативно, достовірно і з високою точністю виконувати моніторингові роботи з визначення специфічних речовин-забруднювачів (важких металів) у воді.

Здійснення контролю за цими параметрами особливо актуальне для басейну Верхньої Тиси, де неодноразово траплялись аварійні забруднення у минулому.

У рамках проекту в грудні 2008 року Закарпатським облводгоспом також проведено тендерні процедури на розробку Комплексної Схеми стабілізації русла р. Тиса на спільній українсько-румунській ділянці ріки.

568 переглядів