Відбулася позачергова зустріч керівників Робочої групи з проблем р. Тиса та її приток на прикордонній ділянці

У період з 19 по 20 грудня 2016 р. відбулась позачергова зустріч керівників та експертів Робочої групи з проблем р. Тиса та її приток з метою розгляду питання щодо будівництва мосту через річку Тиса в районі с. Біла Церква (Україна) – м. Сігету-Мармаціей (Румунія) у межах виконання Угоди між Урядом України та Урядом Румунії про співробітництво в галузі водного господарства на прикордонних водах.

Українську делегацію очолив  начальник БУВР Тиса, керівник української робочої групи Володимир Чіпак, румунську – керівник румунської робочої групи Сорін Іонел Ріндашу- Беуреан. Також у зустрічі взяли участь фахівці БУВР Тиса та представники Національної Адміністрації «Води Румунії», Управління вод Сомеш-Тиса, Румунії.

19 грудня Сторони розглянули проектну документацію, надану румунською проектною організацією, та технічні рішення щодо будівництва вищезазначеного об’єкту. Завданням водогосподарських організацій обох Сторін було прийняти необхідну розрахункову відмітку рівня води, яка б дозволила запроектувати міст на безпечній висоті, що в результаті сприятиме безпечному пропуску паводкових вод і протипаводковий захист населених пунктів як України, так і Румунії на цій прикордонній ділянці.

В результаті тривалого обговорення питання щодо визначення відмітки розрахункового рівня паводку на цій ділянці, керівники прийшли до єдиної думки і було прийнято рішення щодо безпечної висоти будівництва мосту.

20 грудня в приміщення мерії м. Сігету-Мармаціей на спільній зустрічі за участі заступника голови Закарпатської обласної державної адміністрації Віктора Мікуліна, структурних підрозділів облдержадміністрації, префекта повіту Марамуреш Себастьяна Міхаї Лупуц та мера міста Сігету-Мармаціей, керівники Робочої групи з проблем р. Тиса та її приток представили спільне рішення водогосподарських організацій обох Сторін органам місцевого самоврядування та іншим зацікавленим організаціям.

Підсумовуючи, Сторонами було погоджено висоту майбутнього мосту та домовлено опрацювати різні варіанти безпечного пропуску паводку в існуючих умовах та в умовах роботи запроектованих споруд. Також рекомендовано проектній організації врахувати в проекті необхідність підвищення під’їзної дороги та кріплення правого (українського) берега нижче мосту.

Прийняття цього важливого рішення дозволить завершити проектування мосту та надалі втілити його в життя, що лише сприятиме розвитку співробітництва та дружніх відносин між двома сусідніми державами на берегах р. Тиса.

570 переглядів