Проведення зустрічі керівників української і угорської робочих груп із захисту від шкідливої дії води та експертів Сторін за участі Заступників Уповноважених

9 – 10 грудня 2008 року на українській території та 11 – 12 грудня 2008 року на угорській території відбулась планова зустріч керівників робочих груп із захисту від шкідливої дії води та експертів Сторін за участі Заступників Уповноважених України і Угорської Республіки з питань водного господарства на прикордонних водах.

Українську і угорську делегації на зустрічі очолювали керівники робочих груп Олег Кисіль та Іштван Дойко.

Сторони здійснили огляд гідротехнічних споруд на українській і угорській територіях, а також оглянули автоматизовані гідрометеорологічні станції в басейні Верхньої Тиси.

Зокрема, під час огляду гідротехнічних споруд на українській території члени делегацій побували на лівобережній дамбі р. Тиса від с. Бобове до Вилоцького автодорожнього мосту, поперечній дамбі р. Тиса – р. Ботар при в’їзді в с. Бобове, оглянули берегоукріплення р. Тиса у місці впадіння в неї р. Шопурка, водозахисну дамбу в нижній частині селища В.Бичків, будівництво правобережної дамби р. Тиса по захисту від паводкових вод селища Тересва та водозахисної дамби р. Тиса по захисту від паводків с. Бедевля.

Українські й угорські спеціалісти також здійснили огляд відновлювальних робіт на водозахисній дамбі р. Тиса у м. Рахів та побували у місці, де бере свій початок р. Чорна Тиса.

На території Угорської Республіки члени делегацій здійснили огляд водозахисної дамби р.Тиса між с. Тарпа і м. Вашарошнамень, побували у центрі захисту й центральних складах м.Вашарошнамень, оглянули протипаводковий польдер на р. Тиса у с. Ціганд, шлюз-регулятор на озері Реткозі, а також базу технічної служби в м. Ніредьгаза.

За результатами огляду Сторони відмітили, що згадані протипаводкові гідротехнічні споруди знаходяться у задовільному стані.

Учасники зустрічі обговорили хід виконання завдань, визначених на нарадах Уповноважених Урядів України та Угорської Республіки з питань водного господарства на прикордонних водах, які були проведені у 2008 році.

Сторони розглянули питання стосовно актуалізації “Порядку Українсько-Угорського співробітництва по захисту від шкідливої дії води”, про стан експлуатації спільної українсько-угорської автоматизованої інформаційно-вимірювальної системи (АІВС- “Тиса”), а також про хід реалізації міжнародних проектів.

В результаті зустрічі керівники української і угорської робочих груп підписали відповідний протокол.

303 переглядів