У Драгові самотужки укріпили береги р.Теребля

Укріпити береги закарпатських водойм чи не перше завдання влади. Адже область з усіх сторін омивають швидкоплинні річки, які після інтенсивних опадів розливаються по всіх усюдах і завдають шкоди населенню. Проте роками нічого не робиться: нові дамби не будуються та і старі у належному стані не підтримуються. У хустському Драгові місцеві вже вкотре взяли все у свої руки і власними силами захистили село від підтоплення. 

Хустське Драгово омиває річка Теребля. Житлові будинки знаходяться неподалік дамби, тому укріплення берегів вкрай важливе. Відтак, не чекаючи реакції влади чи то районної, чи обласної, люди вкотре вирішили захистити себе самі.
Спершу у 2010 році після чергового паводку захищали село мішками з піском і таки захистили.
П’ять чи навіть сім сотень мішків із піщаною сумішшю не дозволи воді далі руйнувати та розмивати берег. Відтак вода не перелилася через дамбу та не дісталася людських домівок.
Цього року драгівчани теж не стояли осторонь найбільшої проблеми села. Також згуртувалися. Підтримала їх дещо і влада. 

На укріплення дамби з сільського бюджету виділили 20 тис. гривень. Крім того, щебеню у селі теж знайшлося, вже на більшу суму. Загалом вартість берегоукріплення склала близько 80 тисяч.

Тож, керівництву області необхідно добре подумати перед тим як формувати бюджет і розподіляти кошти на ті чи інші цілі. І насамперед, подбати про те, що може призвести до катастрофи. До слова, у районах бюджети скудні, то і грошей на потужні об’єкти захисту нема.
Джерело інформації: KhustNEWS

 

619 переглядів