Робоча зустріч партнерів проекту Сусідства Румунія-Україна “Покращення протипаводкового захисту та оздоровлення екологічної ситуації на прикордонній українсько-румунській ділянці р. Тиса”

Відповідно до домовленості з румунськими партнерами проекту 24-25 листопада 2008 р. в м. Бая Маре відбулась робоча зустріч партнерів та експертів з гідрографічного басейну р. Тиса.

В зустрічі взяли участь представники головного партнера від Румунії Повітової ради Марамуреш радники Ружа Деліа та Оана Кіорян та асоційованого партнера Системи управління вод повіту Марамуреш директор Юліу Сейкель, експерти Влайку Поп, Сімона Ефтіміє. Також в зустрічі брали участь керівник робочої групи з гідрографічного басейну р. Тиса Раду Фаркаш та інші експерти Управління Вод Сомеш-Тиса.

Під час робочої зустрічі партнери обговорили діяльність та реалізацію проекту на території України в басейні Верхньої Тиси, положення партнерської угоди та додатків до неї, зокрема було домовлено про включення румунського експерта до кожної робочої групи та що Повітова рада найближчим часом здійснить адміністративну процедуру щодо підписання партнерської угоди між Повітовою Радою Марамуреш і Закарпатським облводгоспом по реалізації проекту.

З Асоційованим партнером Системи управління вод повіту Марамуреш було домовлено підготувати лист – підтримки реалізації проекту, який буде розглянуто найближчим часом і підписано.

Також експерти проекту дискутували щодо проведення ряду досліджень на українсько-румунській ділянці р. Тиса та про необхідність організації зустрічі технічних експертів з метою детального їх обговорення.

Крім проблем, що стосуються реалізації проекту, партнери обговорили також питання отримання візи для експертів проекту з метою його успішної реалізації.

В результаті робочої зустрічі партнери домовились сприяти, надавати підтримку один одному для виконання запланованих заходів проекту.

508 переглядів