31 жовтня 2008 р. в м. Ужгород проведено Завершальну зустріч в рамках проекту “Покращення протипаводкового захисту в Україні та Словаччині”

31 жовтня 2008 р. в м. Ужгород відбулась Завершальна зустріч в рамках проекту “Покращення протипаводкового захисту в Україні та Словаччині” за участю представників Гідравлічного Інституту Королівства Данії Фінна Гансена і Гідравлічного Інституту Чеської Республіки Євжена Земана, а також спеціалістів Українського центру екологічних та водних проектів, м.Київ, Закарпатського центру з гідрометеорології та Закарпатського облводгоспу, які спільно впроваджували заходи вказаного проекту на українській території. Дана зустріч мала на меті підведення підсумків впровадження проекту.

Учасники зустрічі обговорили питання включення станцій, отриманих Закарпатським облводгоспом від Датського Агентства охорони навколишнього середовища, до автоматизованої інформаційно-вимірювальної системи “ТИСА” з метою забезпечення ширшого охоплення автоматизованим моніторингом гідрологічної та метеорологічної ситуації басейнах річок Уж і Латориця. Під час проведення зустрічі представником Датського гідравлічного інституту було висловлено позитивну оцінку щодо прогресу спеціалістів з впровадження програмного забезпечення Mike Flood Watch у Закарпатському облводгоспі та центрі з гідрометеорології.

Окрім цього, в рамках проведення зустрічі її учасниками обговорювались аспекти прогностичної спроможності кількісних взаємопов’язаних моделей погодного прогнозування та роботи програмного забезпечення, розробленого Датським гідравлічним інститутом, в умовах прогнозування паводків у басейнах річок Уж і Латориця на основі критичних даних липневої повені 2008 року.

Підводячи підсумки проведення зустрічі, начальник облводгоспу Володимир Чіпак висловив надію на подальше ефективне співробітництво між організаціями України, Данії і Словаччини, які разом впроваджували проект, що завершився, також відзначив значні перспективи використання переваг сучасного програмного забезпечення для оперування автоматизованою системою моніторингу гідрометеорологічної ситуації з метою мінімізації негативних наслідків паводків.

277 переглядів