Тележурналісти каналу “ЕРА” працювали в зоні діяльності Берегівського МУВГ

Як ми вже повідомляли 22-23 жовтня з робочою поїздкою Закарпаття відвідала група журналістів телеканалу “ЕРА” під керівництвом ведучого телеканалу Василя Климчука.

Тележурналісти відвідали Берегівський район, зону діяльності Берегівського МУВГ, де ознайомилися з гідротехнічними спорудами, які призначені для захисту населення від шкідливої дії паводкових вод на р.Боржава і р.Тиса.

В ході робочої поїздки вони оглянули с. Квасово, де ознайомились з протипаводковим захистом села і гідротехнічними спорудами. Журналісти мали можливість відвідати і ознайомитися з історичними спорудами в с.Боржава, що побудовані в 1892 році – це шлюз на каналі Верке і гребля на р.Боржава, також ознайомились з процесом будівництва водозахисних дамб, що зводяться в с.Боржава в рамках виконання “Програми комплексного протипаводкового захисту в басейні р. Тиса в Закарпатській області на 2006- 2015 р”.

Під час поїздки вони оглянули захисну споруду в с.Вари на мосту через р.Боржаву, яка надійно захищає село від підтоплення паводковими водами. В процесі робочої поїздки журналістів знайомили з гідротехнічними спорудами і процесом будівництва директор державного підприємства “Об’єднана дирекція будівництва водогосподарських об’єктів Закарпатської області” Федів Р.Є, начальник Закарпатського облводгоспу Чіпак В.П. та начальник Берегівського МУВГ Козлюк М.Ф.

Закінчився огляд гідротехнічних споруд по Берегівському району в с.Бадалово, де правобережна дамба р.Тиса переходить на угорську територію, біля Пам’ятного знаку про співпрацю водогосподарників України і Угорщини. Тут присутні мали можливість також ознайомитись з експлуатаційними заходами, які проводяться по догляду за захисними спорудами.

За інформацією Світлани Козлюк, Берегівське МУВГ

266 переглядів