Депутати Тячівської райради просять Уряд знайти кошти на протипаводкову програму «Тиса» (ФОТО)

Звернення до Верховної ради України та Кабінету міністрів України народні обранці прийняли сьогодні на першому пленарному засіданні п’ятої сесії Тячівської районної ради сьомого скликання.

«Паводки, що пройшли на річках району, завдали великої шкоди населенню та об’єктам економіки району. Найбільшої шкоди стихія спричиняє у населених пунктах, котрі знаходяться уздовж течій гірських швидкоплинних річок Тересва, Мокрянка, Брустурянка, Лужанка, Велика Уголька, Мала Уголька, Теребля. На даний час у районі знаходиться велика кількість зруйнованих гідроспоруд, що викликає велике занепокоєння населення та може призвести до катастрофічних наслідків.
За кошти районного бюджету у 2016 р. було профінансовано роботи на об’єктах району на суму близько 1 млн. грн., а для виконання робіт з будівництва гідротехнічних споруд необхідно 150 млн. грн.
Зрозуміло, що одночасно всі небезпечні ділянки на річках району ліквідувати неможливо, тому Тячівська районна рада просить виділити кошти з державного бюджету на найбільш небезпечні та загрозливі ділянки на річках району в сумі 50 млн. грн.
Зволікання з відновленням та укріпленням даних гідроспоруд може призвести до катастрофічних наслідків та збільшення видатків з держбюджету на усунення наслідків стихійного лиха» – йдеться у зверненні.
Таким чином, депутати просять передбачити у держбюджеті на 2017 рік необхідні кошти для реалізації протипаводкової програми «Тиса».

Джерело інформації: Тячів

 

449 переглядів