Україна та Угорщина розпочинають активну взаємодію з питань охорони довкілля, – зустріч Володимира Гройсмана та Яноша Адера

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман та Президент Угорщини Янош Адер у п’ятницю провели зустріч, під час якої сторони обговорили актуальні питання українсько-угорського співробітництва та потенційні сфери його розвитку.

Володимир Гройсман зазначив, що серед пріоритетних напрямків посилення двосторонньої співпраці – торговельно-економічна сфера та сфера енергетики.

У центрі уваги переговорів було питання співробітництва двох країн щодо захисту навколишнього середовища. Володимир Гройсман та Янош Адер домовилися активізувати практичні заходи з покращення екології прикордонної річки Тиса, зокрема стосовно запобігання потрапляння солей та твердих побутових відходів в її русло.

Необхідні заходи будуть проведені вже найближчим часом експертами двох країн за участі відповідних фахівців з європейських інституцій.

Сторони також обговорили перспективні проекти щодо очистки стічних вод у спільному прикордонні та реконструкції і модернізації українських підприємств, що працюють у цій сфері.

Окремо під час зустрічі йшлося про взаємодію в енергетичній сфері. Прем’єр-міністр України поінформував співрозмовника про заходи Уряду щодо відновлення вітчизняного газовидобування, а також про політику енергоефективності, яка є одним з пріоритетів виконавчої влади.

“Наше завдання – енергетична незалежність України, ключем для цього є вітчизняний газовидобуток”, – наголосив Володимир Гройсман.

Обговорюючи ситуацію на сході України, Янош Адер відзначив зусилля українського Уряду стосовно створення необхідних умов для тимчасово переміщених осіб. Володимир Гройсман при цьому підкреслив, що Кабінет Міністрів докладає необхідних зусиль для врегулювання цього винятково чутливого питання.

“Ми розуміємо потреби тимчасово переміщених осіб і робитимемо все для того, щоб вони відчували мінімум дискомфорту”, – підкреслив Володимир Гройсман.

Джерело інформації: Урядовий портал

460 переглядів