Нещодавно в смт.Ясіня Рахівського району відбулися громадські слухання

24 вересня в селищі міського типу Ясіня відбулося ознайомлення керівництва Рахівського району, депутатів селищної та сільської рад смт.Ясіня, сс.Чорна Тиса та Лазещина з початком розробки техніко-економічного обґрунтування двох акумулюючих ємностей, які розташовані вище названих населених пунктів в басейні річок Чорна Тиса і Лазещина.

З інформацією виступив директор науково-дослідного інституту “Укрводпроект” професор В.Д. Дупляк, який ознайомив присутніх з принципами роботи акумулюючих ємностей і їх впливом на зменшення паводкової хвилі. Вказані ємності відзначаються ефективністю у питанні протипаводкового захисту, рекреації тощо.

В роботі прийняли участь заступник голови Рахівської районної державної адміністрації М.І. Фірка, голова Рахівської районної ради І.М.Сурмачевський. З боку Державного комітету України по водному господарству були присутні директор ДП “Об’єднана дирекція будівництва водогосподарських об’єктів Закарпатської області” Р.Є.Федів і начальник Закарпатського обласного виробничого управління по меліорації і водному господарству В.П.Чіпак.

Після обговорення даного питання представники місцевих органів влади дали принципову згоду на виконання проектних робіт і висловили побажання організувати громадські слухання безпосередньо в селах Чорна Тиса та Лазещина.

285 переглядів