Проведена позачергова зустріч керівників робочих груп та експертів з проблем гідрографічного басейну р. Тиса України і Румунії

Гідрометеорогічні умови, що склалися в басейні р.Колбу, Румунія, в період з 22 по 27 липня, призвели до аварії на шламосховищі Колбу 26 липня 2008 року. На виконання доручення Уповноваженого Уряду України на прикордонних водах з Румунією українська делегація, очолювана керівником робочої групи з гідрографічного басейну р. Тиса Чіпаком В.П., взяла участь у проведенні 10-11 вересня 2008 року разом з румунськими колегами огляду місця аварії на шламосховищі Колбу 1. Під час проведення даної зустрічі Сторони детально вивчили всі аспекти вищезгаданої аварії.

Румунські експерти детально інформували українську Сторону про останні події на шламосховищі Колбу і про виконання робіт з екологічного відновлення, забезпечення майбутньої стабільності та безпечного використання тіла шламосховища.

Врахувавши всю наявну інформацію, результати огляду і проведених аналізів, експерти Сторін констатували, що вищезгадана подія на шламосховищі Колбу не вплинула на якість води у прикордонній ділянці р.Тиса, яка становить об’єкт моніторингу відповідно до двосторонньої румунсько-української Міжурядової Угоди, а також те, що отримані значення параметрів якості води відповідають умовам паводку.

221 переглядів