Проведений осінній огляд прикордонних ділянок русла р. Тиса разом з угорськими і словацькими колегами.

Відповідно затвердженого на 2008 рік Плану проведення заходів в межах виконання українсько-угорської Міжурядової Угоди з питань водного господарства на прикордонних водах, 3-4 вересня 2008 року українська делегація в складі заступника Уповноваженого Уряду України – начальника Закарпатського облводгоспу Володимира Чіпака, начальників міжрайонних управлінь взяла участь у проведенні щорічного огляду прикордонних ділянок русла р. Тиса разом з угорськими і словацькими колегами.

Угорську делегацію очолив заступник Уповноваженого Уряду Угорської Республіки – директор Верхнє-Тисайської Дирекції охорони довкілля та водних справ Боднар Гашпар. У спільному огляді Тиси також взяли участь представники Міністерства екології Угорської Республіки, Тисайської водної поліції, прикордонної і митної служби Угорської Республіки, а також представники водного господарства Словацької Республіки.

Огляд р. Тиса відбувся на ділянці русла довжиною більше 100 км.

Зокрема, було оглянуто ділянки українсько-угорського кордону від смт. Вилок Виноградівського району до с. Бадалово Берегівського району і від с. Саловка до с. Cоломоново Ужгородського району.

Під час огляду члени комісії здійснили оцінку стану русла р.Тиси, гідротехнічних споруд, ведення берегоукріплюючих робіт на українських, угорських та словацьких ділянках р.Тиса. Спеціалісти-водники уточнили місця, де необхідно провести берегоукріплюючі роботи, та де слід виконати очистку русла від дерев’яної рослинності.

У ході проведення огляду було позитивно відмічено виконання робіт з розчистки правого берега р. Тиси в районі с. Есень Ужгородського району. Керівники водогосподарських організацій трьох країн схвально оцінили роботу Виноградівського, Берегівського і Ужгородського міжрайонних управлінь водного господарства з встановлення та забезпечення належного стану кілометрових знаків по всій довжині правого берегу р.Тиса.

Під час зустрічі керівники водогосподарських організацій України і Угорської Республіки обговорили питання, пов’язані із липневим паводком на р. Тиса, а також питання реалізації міжнародних проектів в рамках програм транскордонного співробітництва Європейської Комісії. Заступник Уповноваженого Уряду України – начальник Закарпатського облводгоспу Володимир Чіпак висловив думку щодо залучення до участі у аналогічному огляді р. Тиси наступного року представників відповідних міністерств від української Сторони.

У результаті проведеного огляду українські та іноземні члени комісії відмітили важливість проведення щороку таких заходів, оскільки вони допомагають врегулювати спільні проблеми на ділянках прикордонної ріки Тиса.

232 переглядів